lauantai 30. kesäkuuta 2012

Day 13, Friday, Santa Clara and San Jose

Perjantaiaamuna palautettiin taas vuokra-autoa. Uusi vaihtoautomme on Toyota Camry vm. 2000, seisonut tuossa pihassa kuukauden ja sisältäkin vähemmän siisti, joten kävimme "pikapesussa". Kahdeksan pientä aasialaismiestä hääräsi auton kimpussa vartin, auto pestiin, pyyhittiin sisältä ja imuroitiin ja lopuksi suihkaus raikastetta kruunuksi. Koko lysti maksoi 12€ ja nyt on Camry siedettävässä kunnossa. Ei siis Porschea autotallissa, mutta hyvä oli ajaa tuolla Toyotallakin.

Iltapäivällä ajelimme Santa Clarassa ja San Josessa. San Josessa katsastettiin jäähalli ja sitten mentiin markkinoille.


Kävimme syömässä saluunassa (ei John Waynea täälläkään), ruoka oli todella maukasta ja palvelu ystävällistä.Saluunassa koimme yllätyksen, kun viereisessä pöydässä ruokaillut pariskunta kysyi suomeksi haluammeko meistä kuvan. Olivat maailman ympäri -matkalla, nyt San Franciscossa ja päiväretkellä San Josessa. Päivän opetus: et voi koskaan puhua suomeksi mitä lystäät, kuka tahansa saattaa olla suomalainen. Vaikka sanjoselaisessa saluunassa.

Ruokailun jälkeen vietettiin muutama tunti ostoskeskuksessa eikä ostettu muuta kuin Karille synttärikakku. Tämä vasta on todellista säästämistä!

Meidän siivoojalta Aijalta tuli viesti, että kotona kaikki on hyvin ja tosi siistiä, lakanoitakin oli pesty valmiiksi, Suihkunpidike oli mennyt rikki ja tilalle oli ostettu uusi. Pari päivää sitten tuli viesti Steveltä, näiltä jäkimmäisiltä vaihdokeilta, että he pelkäävät paleltuvansa meillä, kun Suomessa on niin kylmä. Pyysimme naapuria lisäämään lämpöä. Nyt tuli viesti, että meillä on liian lämmin, ovat ottaneet eteisen kaapissa hurisevan kaasupolttimen pois päältä viilentääkseen taloa. No siellä kaapissa ei ole mitään kaasupoltinta vaan ilmanvaihtokone. Pyysin Steveä anomaan apua naapurista, kun en oikein osaa opastaa pannuhuoneen vempaimia sähköpostilla. Nyt te kaikki säälitte meidän naapureita, jotka joutuvat kärsimään meidän vaihdoista. Mutta eikö tämä ole vain ystävällistä, pääsevät harjoittelemaan englantia ihan ilmaiseksi?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tulee minulle tarkistettavaksi ennen julkaisua. Älä siis ihmettele, vaikka tähän menisi muutama päivä. Laitathan kommenttiin (etu)nimesi, jotta tiedän, kuka kirjoitti.