tiistai 19. kesäkuuta 2012

Day 2, Monday, Sacramento

Aikaero heratti meidat edelleen aika ajoissa, olimme kaikki aamupalalla seitseman aikoihin. Tosi epatyypillista kahdelle kolmesta perheenjasenesta!

Aamulla ajelimme Sacramenton keskustaan. Kaksi kilpailevaa navigaattoria ohjasivat eri suuntiin ja eksyksiin jouduttiin. Tienviittoja katsomalla asia olisi kylla ratkennut parhain pain, mutta miksipa katsella viittoja, jos voi kuunnella navigaattoria?

Ensin kiersimme Old Sacramenton, joka oli "ihan kiva", turistikamaa joka kukkarolle ja muutama baari.



Eilisen +40C jalkeen olimme todella tyytyvaisia pieneen tuulenvireeseen ja inhimilliseen lampotilaan. Kiertelimme kauppoja ja ihmettelimme rakennuksia. Vierailimme rautatiemuseossakin, joka on yksi Sacramenton harvoista turistikohteista. Museo olikin todella vaikuttava ja monet oppaat, jotka kohteista kertoivat, tuntuivat olevan innostuneita, kun ekan kerran tapasivat suomalaisia. Paljon mielenkiintoista nahtavaa ja luettavaa. Rautatien rakentaminen Sierra Nevadan vuoriston yli on ollut todella haastavaa.



Vanhasta kaupungista kavelimme ostoskeskuksen lapi uuden kaupungin puolelle ja osavaltion hallintorakennusta Capitolia ihastelemaan. Missaan ei nayttanyt olevan turistien sisaankayntia, joten kiersimme vain ulkopuolella ja ymparoivassa puistossa.


Puisto oli kaunis ruusuineen ja lukuisine muistomerkkeineen.Vaikuttavin oli ehka Vietnamin sodan muistomerkki, jossa oli lueteltu kalifornialaiset sodassa kaatuneet. Taivas sita 18-vuotiaiden maaraa!



Kahvilan ja ruokakaupan kautta kotiin, jossa meita odottikin yllatys. Vaihtoemantamme Sharonin sisko Kathy oli poikennut ja tuonut meille laatikollisen mansikoita ja aprikooseja ja jattanyt kirjeen, jossa oli ehdotuksia ohjelmaksemme ja soittopyynto. Soitinkin hanelle ja huomenna hanen aviomiehensa jarjestaa meille yksityisen opastuksen Capitolin sisalle. Treffit Richin kanssa on klo 12 Capitolin sisalla. Lisaksi Kathy lapsenlapsineen haluaa vieda Esan keskiviikkona melomaan American Riverille. Mina lupasin lahtea mukaan. Toivottavasti mitaan koskenlaskua ei sentaan ole luvassa.

Sitten kavi FedExin lahetti. Kerroin, etta Larry ei nyt ole kotona vastaanottamassa pakettiaan vaan Suomessa lomailemassa. Lahetti ei ollut tiennytkaan, etta on mahdollista vaihtaa kotia loman ajaksi. Han oli myos sita mielta, etta tassa tapauksessa mina varmaankin voin kuitata paketin vastaanotetuksi.Nimi siis alle vaan.

Sitten taas grillailtiin ja pelattiin koripalloa. Kari ja Esa ovat uima-altaassa, kun mina hoidan naita matkareportterin hommia. Lomamme on alkanut todella ihanasti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tulee minulle tarkistettavaksi ennen julkaisua. Älä siis ihmettele, vaikka tähän menisi muutama päivä. Laitathan kommenttiin (etu)nimesi, jotta tiedän, kuka kirjoitti.