torstai 28. kesäkuuta 2012

Day 11, Wednesday, Recycling and doing nothing

Aamulla olin taas lenkillä jokimaisemissa, mutta kuumuus uuvutti nopeasti ja palasin kotiin makaamaan takapihalla, kun miesväki taisteli tietokoneidensa kanssa ja töllötti jalkapalloa televisiosta.

Kun iltapäivän kuumuus (vaikka tänään oli vain vähän yli 30C) ajoi takaisin sisätiloihin, kävin vielä kaupassa ja palauttamassa pullot ja tölkit. Aika monimutkaiseksi on tehty tämä palautussysteemi ja pantti on niin pieni, että enpä ihmettele, että meidän isäntäväki ilmoitti laittavansa pullot ja tölkit omaan kierrätyslaatikkoonsa. Joidenkin kauppojen vieressä tai takapihalla on kontteja, joihin palautettavat viedään, metallit ja muovit erikseen. Hyvitys ei tule maksetun pantin vaan painon mukaan (ikävä kyllä ei oman vaan niiden pullojen ja tölkkien). Palautuspisteestä saa kuitin, jolla voi kaupan asiakaspalvelusta käydä hakemassa hyvityksensä.

Kerroin heti mennessäni etten ole paikallisia enkä tiedä miten toimia. Kun sitten jaettiin pullojani  ja tölkkejäni eri koreihin, kerroin olevani Suomesta ja että me olemme palautelleet pulloja ja vuosikymmeniä ja että niitä ottavat vastaan kaikki kaupat, jotka juomia myyvätkin. Vähän ajan kuluttua poika kysyi, mistä sanoin olevani. Sanoin hyvin selkeästi: Finland. Siihen hän totesi: Oh, Finland! Where is that? Did you guys drive from there? Eli siis ajettiinko me tänne Suomesta. Sanoin Suomen olevan Euroopassa, johon hän totesi, että se onkin aika kaukana. En ole ollenkaan varma, että hän tiesi, missä Eurooppa on. No tämä lienee aika tyypillistä ja selityshän on se, että USA on yhtä suuri  kuin Eurooppa ja omissa osavaltioissakin on riittävästi opiskeltavaa.Illalla käytiin vielä kävelemässä jokivarren näköalapaikalla ja nyt on alettu henkisesti valmistautua huomiseen muuttoon. Aamulla haemme vuokra-auton ja sitten suunnistamme Santa Claraan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tulee minulle tarkistettavaksi ennen julkaisua. Älä siis ihmettele, vaikka tähän menisi muutama päivä. Laitathan kommenttiin (etu)nimesi, jotta tiedän, kuka kirjoitti.