torstai 22. marraskuuta 2012

Lomakotia voi vaihtaa, vahtia tai vuokrata

Aikaisempina vuosina olemme useita kertoja vuokranneet loma-asuntoja ulkomailta ja Suomesta. Hotelliin verrattuna se on tietenkin hyvä vaihtoehto, jos haluaa enemmän tilaa ja mahdollisuuden kokkailla loman aikana, viettää aikaa omalla pihalla ja muuta mukavaa, mitä kokonainen asunto tai talo antaa verrattuna hotellihuoneeseen. Tämä on varmasti kaikkein helpoin vaihtoehto, ei tarvitse muuta kuin valita sopiva asunto haluamaltaan paikalta, maksaa se ja ilmestyä paikalle sovittuna päivänä.

Kodin vaihtaminen on jo hieman monimutkaisempi juttu: on löydettävä sopiva asunto haluamastaan lomakohteesta ja saatava asunnon omistaja haluamaan viettää lomansa sinun kodissasi. Kotisi sijainnista, koosta ja varusteista riippuen tämän helppous vaihtelee. Etuina vuokraamiseen on se, että vaihto on ilmaista, yleensä saat kaupan päälle auton ja lisäksi joku pitää huolta sinun kodistasi lomaillessasi.

Näiden kahden välimuoto on talonvahtina toimiminen (house sitting). Siinä lupaudut viettämään tietyn ajan jonkun toisen kodissa hänen poissaollessaan, mutta kukaan ei tule sinun kotiisi. Vaihtoa kevyempi versio, jos olet huolestunut oman kotisi sopivuudesta tai siisteydestä. Talonvahdeilta yleensä edellytetään jotain, useimmiten lemmikistä huolehtimista, mutta ihan pahalta ei kuulostaisi viettää vaikka kolmea talvikuukautta ilmaiseksi Australiassa sillä hinnalla, että ruokkii jonkun kissaa tai ajaa nurmikkoa. Näitäkin sivustoja on netissä useita, esim. www.mindmyhouse.com . Jos joku on kokeillut tällaista, kuulisin mielelläni kokemuksia! Allergioiden vuoksi meidän perhe ei lähtisi minkäälaiseen petsittingiin, mutta eläintenystäville tuo voisi olla verraton mahdollisuus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tulee minulle tarkistettavaksi ennen julkaisua. Älä siis ihmettele, vaikka tähän menisi muutama päivä. Laitathan kommenttiin (etu)nimesi, jotta tiedän, kuka kirjoitti.