maanantai 18. kesäkuuta 2012

27 tunnin matka lomaan

Starttasimme kotoa lauantaina klo 8.45. Matkalla viela ajoimme pikapesun kautta ja tankkasimme. Helsinki-Vantaalla veimme auton avaimet, parkkilipun ja ohjeet auton etsimiseen oikeasta paikasta Airpron toimistoon ja sitten saikin matka alkaa.

On ikuisuus siita, kun viimeksi olimme USA:ssa, joten nykyiset matkustusmuodollisuudet olivat meille uusia. Ensin meita haastateltiin matkalaukkujemme pakkaamisesta ja matkamme tarkoituksesta seka tarkastettiin, etta meilla on matkustuslupa Yhdysvaltoihin (ESTA). Viela ennen portille menoa saimme selvitella, olemmeko sisaantsekkauksen jalkeen ottaneet muilta vastaan kuljetettavia tavaroita tai jattaneet laukkujamme vartioimatta jonnekin. Kaiken kaikkiaan homma sujui kuitenkin mutkattomasti. Ja se viikolla etsitty adapterikin loytyi kentalta.

American Airlinesin lento Helsingista Chicagoon kesti 9 tuntia ja perilla olimme mukavasti puoli tuntia etuajassa. Tulliviranomainen kysyi, mihin olimme matkalla ja kun kerroin, han ihmetteli syyta ja oli kovasti sita mielta, etta kylla lomailu Chicagossakin sujuisi hyvin.

Viisi tuntia Chicagossa lentokentalla alkoi jo puuduttaa, mutta neljan tunnin lento sieltaSan Franciscoon oli tappavaa. Nuokuttiin niskat kipeiksi epamukavilla penkeilla. Perilla olimme noin klo 22 paikallista aikaa. Matkatavaratkin tulivat nopeasti ja siirryimme lentokenttajunalla autovuokraamoon. Kylla oli niin tyohonsa kyllastynyt autonvuokraaja Hertzille joutunut, etta taas nousi verenpaine ja suunnittelimme antavamme palautetta johonkin. (Ajatus unohtuu kylla melko nopeasti, energia ja mielenkiinto vain eivat riita.) Kolmen tunnin ajelu valtateilla (kuljettaja kylla tarvitsi valilla kahvia) ja sitten olimme perilla rauhallisella omakotialueella. Kello oli 2 aamulla paikallista aikaa eli sunnuntain keskipaiva Suomessa. Matkaan oli mennyt 27 tuntia ja olo oli senmukainen. Hampaat pesuun ja nukkumaan!



Lomakotimme on tilava, siisti ja hyvinvarusteltu, siispa taman eteisesta loytyvan kyltin ohjeen mukaan olemme kovasti kiitollisia! "Be thankful always"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tulee minulle tarkistettavaksi ennen julkaisua. Älä siis ihmettele, vaikka tähän menisi muutama päivä. Laitathan kommenttiin (etu)nimesi, jotta tiedän, kuka kirjoitti.