sunnuntai 25. maaliskuuta 2012

Tutkimusretkillä Provencessa

Marseillen vaihtomme oli 18 päivää pitkä ja sinä aikana ehdimme tutustua aika hyvin ympäristöön. Marseillen kaupungin lisäksi kävimme mm. Avignonissa, Aix-en-Provencessa, Monacossa ja Cassisissa, patikoimassa Calanqueilla, veneretkellä merellä ja tuttujen luona Toulousessa. Yksi kohokohdista oli 14.7., kansallispäivän ilotulitus Marseillen vanhassa satamassa. Aivan uskomatonta taidetta. Toinen mieleenpainuva elämys oli Carcassonen keskiaikainen kaupunki. Kuva patikkaretkeltä:Päivät kuluivat retkillä. Kotiin palatessa kävimme yleensä ruokakaupassa ja illat vietimme kokkaillen. Päivälliset söimme ulkona viiniköynnösten kehystämällä terassilla. Paikalliset juustot olivat jälkiruokana miltei päivittäin. Aika harvoin söimme päivällistä ravintolassa, sillä lähistöllä ei ollut yhtään kunnon ruokapaikkaa. Kaupungille lähteminen illalla oli myös hankalaa, sillä lähimmälle metroasemalle oli kolmen vartin kävelymatka ja bussit lopettivat meille ajamisen kahdeksalta illalla. Takseja ei myöskään näkynyt missään.

Olimme vaihtokumppaneittemme kanssa säännöllisesti yhteydessä sähköpostilla, joten tiesimme, että Suomessa kaikki sujui hyvin, vaikka olikin liian kuumaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tulee minulle tarkistettavaksi ennen julkaisua. Älä siis ihmettele, vaikka tähän menisi muutama päivä. Laitathan kommenttiin (etu)nimesi, jotta tiedän, kuka kirjoitti.