maanantai 26. maaliskuuta 2012

Ensimmäisten vaihtojen jälkeen

Viimeinen päivä Marseillessa kului siivotessa :-( Päivän uurastuksen jälkeen talo oli varmasti puhtaampi kuin sinne saapuessamme. Siivousvälineet olivat myös melko onnettomia, imuri ei pysynyt kasassa, moppi oli niin kulunut ja likainen, että jätimme sen kaappiin, rätit vanhoja ja haisevia. Ostimme pari rättiä ja käytimme harjaa. Sitten oli vuorossa pakkaus, jotta kaikki olisi aamua varten valmiina. Lähtö kentälle olisi 4.30.

Kotimatka sujui hyvin. Tapasin vaihtokumppanimme vielä lentokentällä, palasivat samalla Lufthansan koneella, jolla me saavuimme Helsinkiin. Auto löytyi parkkihallista ehjänä ja pestynä! Kotonakin kaikki oli kunnossa, koti siivottu ja lakanat kuivausrummussa. Kummankin vaihdon jälkeen saimme kotimme takaisin siinä kunnossa kuin olimme sen jättäneetkin.

Veimme tuliaisiksi Muumi-keittiöpyyhkeitä ja suomalaisia karkkeja kumpaankin vaihtokotiimme, sillä olin ohjeista lukenut, että jotain pientä olisi hyvä viedä. Meille ei tuotu mitään, joten ehkä se ei kuitenkaan ole kovin yleistä. Parempi näin päin, olisi harmittanut, jos olisimme saaneet lahjoja emmekä antaneet mitään.

Ensimmäisen vaihtokesän opetus oli, että yhteinen kieli pitää olla. Pieniä väärinkäsityksiä sattui matkan varrella, kun kommunikaatio oli minun olemattoman ranskantaitoni ja Thierryn yhtä vähäisen englannin varassa. Lisäksi olen alkanut varmistaa uusia vaihtoja etsiessäni, että keittiöstä on kuva ja se näyttää siistiltä ja hyvin varustellulta. Siisteys kuvassa ei tietenkään todista mitään: Tukholman kotikin oli aivan selvästi siivottu kuvausta varten, kukkia maljakossa jne. Todellisuus oli sitten vähän toista.

Monet sopivat vaihtoja pariksikin vuodeksi eteenpäin. Niinpä minäkin aloitin tulevan kesän vaihdon etsimisen melkein heti kotona. Halusin ehdottomasti päästä Pohjois-Amerikkaan. Laitoimme Esan kanssa hakuehtoihin myös uima-altaan. Parissa viikossa löytyikin tämän kesän Sacramenton kotimme.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tulee minulle tarkistettavaksi ennen julkaisua. Älä siis ihmettele, vaikka tähän menisi muutama päivä. Laitathan kommenttiin (etu)nimesi, jotta tiedän, kuka kirjoitti.