maanantai 19. maaliskuuta 2012

Ahkeraa meilailua

Eilen sunnuntaina sain paljon aikaiseksi tämän vuoden vaihtojen suhteen. Sharonin kanssa viestittelimme vaihdon käytännön järjestelyistä, matkustamisesta, autoista ja avaimista. Lennämme samana päivänä (16.6. - alle 3 kk!) ja käytämme Suomessa Helsingin lentokenttää. Turusta lentäminen olisi ollut järkyttävästi kalliimpaa, kuten aina. Siirtyminen sujuu kuitenkin ketterästi: olemme sopineet ajavamme Helsinkiin, jättävämme auton lentokentän pysäköintiin ja avaimet parkkilappuineen Airpron toimistoon. Näin heillä on auto valmiina odottamassa eikä tarvitse pitkän lennon jälkeen kärsiä bussimatkaa Turkuun. Me lennämme San Franciscoon, koska jälkimmäinen vaihto on lentokentän lähellä ja kotimatkalle lähtö käy kätevästi. Tämä tarkoittaa kuitenkin sitä, että meidän pitää iltamyöhällä joko yöpyä hotellissa tai selviytyä Sacramentoon. Olemme päättäneet vuokrata auton vuorokaudeksi. Se on USA:ssa halpaa ja ehdottomasti helpoin tapa. Olin vähän huolestunut siitä, miten sitten keskellä yötä pääsemme heille sisälle, mutta ei hätää: pitävät kuulemma yleensäkin autotallin sivuovea auki. Enpä olisi uskonut, että amerikkalaisessa suurkaupungissa on niin turvallista.

Kirjoittelimme muutenkin kuulumisia. Kun kirjeenvaihtoa on jatkunut elokuulta asti, se on jo aika luontevaa. Kerrotaan säästä (Sharonin tulppaanit kukkivat takapihalla!), työasioista ja vapaa-ajasta. Kirjallista small talkia kaiketi. Matkakuume alkaa nousta kummassakin päässä ja kumpikin saa ällistyneitä katseita ja kulmakarvojen kohotuksia kertoessaan tutuille vaihtavansa kotia uppo-oudon ulkomaalaisen kanssa.

Myös Pablon kanssa päästiin sopimukseen. Vaihdamme lokakuussa viikoksi: meidän perhe matkaa pieneen espanjalaiseen rannikkokaupunkiin ja Pablo vaimonsa ja ystäväpariskunnan kanssa tulee ihmettelemään Suomen syksyä. Sovimme lennot Ryanairilla Turku-Girona samoiksi päiviksi ja autot odottelevat lentokentillä vaihtajia. Toivottavasti sää suosii kumpiakin!

Nuo vaihdot sitten jo riittävätkin, sillä valitettavasti välillä täytyy tehdä töitäkin. Vaihdoin nyt listaukseemme ensimmäiseksi mahdolliseksi vaihtoajankohdaksi joululoman. Kyllä silloinkin olisi ihan kiva päästä jonnekin...

1 kommentti:

  1. Minusta tausta ei ole laisinkaan häiritsevä - hyvin luettavaa tekstisi on. Ja kuvahan sopii mitä mainioimmin blogisi teemaan! Melkein tässä alkaa harmitella oman kotinsa surkeutta...

    VastaaPoista

Kommenttisi tulee minulle tarkistettavaksi ennen julkaisua. Älä siis ihmettele, vaikka tähän menisi muutama päivä. Laitathan kommenttiin (etu)nimesi, jotta tiedän, kuka kirjoitti.