torstai 15. maaliskuuta 2012

Taustaa

Loin tämän blogin tänään, harmaana maaliskuun päivänä, jolloin työt eivät oikein maistuneet. Olen suunnitellut aloittamista jo koko sen vuoden, jonka olen kodinvaihtosivustoille seikkaillut ja uusia matkoja ja vaihtokoteja etsinyt. Nyt sitten vihdoin oli aikaa (tai vaihtoehtoiset tekemiset ikävämpiä).

Kodinvaihtotilanteemme on tällä hetkellä sellainen, että kesäksi on luvassa kaksi vaihtoa Kaliforniassa. Jo elokuun lopulla löysimme ensimmäisen vaihtoperheemme, Sharonin ja Larryn, Sacramentosta, sitten myöhemmin syksyllä Katien ja Steven Santa Clarasta. Vietämme siis kokonaisen kuukauden USA:ssa. Eilen sain vahvistuksen Espanjasta: Pablon perhe, jolla on lomatalo Platja d'Arossa Costa Bravalla, haluaa vaihtaa kanssamme lokakuussa. Päivämäärät ovat vielä sopimatta, mutta otamme sitten Esan kanssa vähän pidennetyt syyslomat, jotta saamme matkan sovitettua ohjelmaan. Olen myös lähetellyt tiedusteluita jouluvaihdosta Floridaan, mutta ei oikein tunnu kiinnostuneita löytyvän. Eräs rouva vastasi: For us Floridians Finland is too cold any time of the year. Hän varmaankin oletti, että jääkarhut kävelevät kaduillamme.

Tämä kodinvaihto toimii siten, että liitytään jäseneksi sivustolle. Meidän molemmat ovat maksullisia (n. 80€/vuosi), sillä olin kuullut varoituksia ilmaisten sivustojen huijareista. Sen jälkeen pääsee selaamaan muiden jäsenten koteja ja voi lähettää ja saada vaihtoehdotuksia. Esim. Home Exchangella on yli 40 000 jäsentä, joten valinnanvaraa on. Parin viime viikon aikana olen saanut kyselyt Sveitsistä, Itävallasta, Espanjasta ja Turkista. Helppoa vaihdon löytäminen ei ole, jos sattuu asumaan pienessä Maskussa kaukaisessa Suomessa. Turhauttavinta on se, että kaikki eivät vastaa mitään ja siinä sitä sitten mietitään, että vieläköhän ne harkitsevat vai pitäisikö etsiä uusia kohteita.

 Monet ovat kyselleet, mitä tässä oikein vaihdetaan. Kyse on aina sopimuksesta vaihtajien välillä. Yleensä kaikki kodin varusteet ovat vieraiden käytössä: pesukoneet, liinavaatteet, polkupyörät ja uima-altaat. Me vaihdamme myös autoja. Hyviin tapoihin kuuluu myös jättää pieni aloituspaketti ruokatarvikkeita ja paikallisia herkkuja. Koti jätetään siivottuna vieraiden käyttöön ja vaihtokoti siivotaan ennen kotiinlähtöä. Me olemme onneksi sopineet amerikkalaisten kanssa, että kumpikin hankkii kotiinsa siivoojan. Aija ja Tiina tulevat siis laittamaan meidän talon järjestykseen sekä vaihdon alussa että lopussa. Näin ei tarvitse viimeistä lomapäivää käyttää moppaamiseen ja vessojen jynssäykseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tulee minulle tarkistettavaksi ennen julkaisua. Älä siis ihmettele, vaikka tähän menisi muutama päivä. Laitathan kommenttiin (etu)nimesi, jotta tiedän, kuka kirjoitti.