torstai 24. heinäkuuta 2014

Pilatus ja pakkailua

Keskiviikkoaamu(kaan) ei valjennut aivan niin kirkkaana kuin olimme toivoneet. Taivas oli pilvessä (taitaa olla pysyvä olotila täällä ja kaikki ne ihanat aurinkoiset alppikuvat ovat photoshopattuja), osa säätiedotuksista povaili sateita, osa vain pilvistä päivää. Oli kuitenkin meidän tällä erää viimeinen mahdollisuus nousta Pilatukselle, joten sinne lähdettiin.

Ajoimme täältä kotoa Alpnachstadiin, josta nousee maailman jyrkin junarata Pilatuksen huipulle. Lipunmyyjä vaikutti vähän hämmentyneeltä, kun ostin vain kolme menolippua enkä paluuta millään laitteella. Junan lisäksi Pilatukselle ja sieltä alas pääsee hisseillä eri kaupunkeihin. Liput kuitenkin saatiin (80€ meiltä kolmelta kun tuo teinikin on jo mukamas aikuinen).

Junamatka kesti 30 minuuttia ja nousukulma pyöri n. 45 asteessa. Ihan joka kohdassa ei tehnyt mieli ulos kurkkia, sen verran huima oli pudotus.


Huipulta ei tietenkään mitään näköaloja nähnyt, sillä noin 2100 metrissä olimme pilvien yläpuolella. Vähän kävi sääliksi niitä pakettimatkajapanilaisia, jotka vietiin ylös junalla ja kahvin jälkeen alas, mutta ehkä jo junamatka itsessään riitti elämykseksi. Kahvin jälkeen me kuuntelimme vähän aikaa alppitorvien puhallusta ja sitten alkoi matka alas Alpnachstadiin. Luvassa 1700 metrin alamäki.Alkumatkassa saatiin aurinkoakin ja maisemat olivat upeat, vaikkei alas järville näkynytkään.Matkalla oli taas vähän kaikkea lehmilaitumista alppiruusuihin ja vesiputouksiin.Puolessa matkassa olimme aivan pilvessä.


Vettä ei kuitenkaan satanut, mitään suurempia kommelluksia ei sattunut, mitä nyt välillä liukasteltiin märillä metsäpoluilla ja siitä pari nilkkaa on vielä tänään muistutellut. Melkein viiden tunnin uurastuksen jälkeen olimme takaisin Alpnachstadissa kohtalaisen ryytyneinä ja jalat täristen. Sään takia ei mikään historian hienoin alppiretki, mutta melkoinen saavutus kuitenkin.

Ilta kului suihkuun jonotuksen jälkeen kokatessa ja ihan Yle Areenan parissa.

Torstaina ensimmäinen matkalainen lähti kotiin, joten mitään merkillisempää ei tehty. Sveitsiläiset ovat olleet jo mökkeilemässä Juvalla sunnuntaista alkaen ja meillä kotona oli tänään siivouspäivä, jotta matkalainen saa mennä siistiin kotiin ja puhtaisiin lakanoihin. Aamupäivällä tulikin siivoojalta viesti, että koti oli jätetty oikein siistiksi ja puhtaaksi, mikä oli oikein kiva kuulla.

Illalla kävin vielä vähän kävelemässä keskustan tuntumassa joen vartta pitkin. Pakkauskin on jo aloitettu, sillä meille tulee tänne siivooja aamukymmeneltä ja silloin olisi tarkoitus jättää Sarnenin koti. Mitä päivällä tehdään, on vielä vähän suunnitteluvaiheessa, sillä lento on vasta seitsemältä illalla. 

Aika märkä loma on ollut, ei montakaan sateetonta päivää kahden ja puolen viikon aikana. Tänäänkin aamulla oli melkoinen ukonilma. Paljon on jäänyt sen takia tekemättä, mikä nyt aika tavalla harmittaa. Auringonpaiste alkoi tänään iltapäivällä ja huomiseksikin on luvattu oikein hienoa säätä. Nyyh!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tulee minulle tarkistettavaksi ennen julkaisua. Älä siis ihmettele, vaikka tähän menisi muutama päivä. Laitathan kommenttiin (etu)nimesi, jotta tiedän, kuka kirjoitti.