keskiviikko 23. heinäkuuta 2014

Sadepäivien ajeluita


Maanantaina oli väsynyt ja tylsä päivä. Keli oli taas huono eikä oikein jaksettu viikonlopun haasteiden jälkeen keksiä mitään mainittavampaa tekemistä. Ajelimme lähinnä Sarnen-järven ympäristössä ja kävimme vastakkaisella rinteellä tutustumassa paikallisen pyhimyksen, 1400-luvulla eläneen Veli Jakobin synnyin- ja asuintaloihin. Nämä ovat oikeasti merkittäviä pyhiinvaelluskohteita, pienessä kylässä on monta hotelliakin.Tiistaina satoi entistä enemmän ja suuntasimme aamulla Citroenin kohti Engelbergiä. Matkalla ja perillä nähtiin vesiputouksia ja aivan kesäterässä ollut hyppyrimäki, joka kiinnosti varsinkin perheen eläköitynyttä mäkihyppääjää.


Engelberg on huomattava lomanviettopaikka sekä kesällä että talvella. Me emme kuitenkaan nousseet hissillä minnekään, sillä keli oli niin huono, että ylöspäin ei juuri nähnyt. Sen sijaan jatkoimme maanantain hartaita tunnelmia vierailemalla Engelbergin luostarin alueella ja kirkossa.
Luostarilla on myös oma juustola, jossa kävimme lounaaksi nauttimassa juustopiirakkaa, seurasimme juustonvalmistusta ja ostimme kotiinkin pari palaa luostarin omia juustoja.


Engelbergistä matka jatkui vielä Hergiswilin lasitehtaalle. Siellä pääsimme museokierrokselle ja seuraamaan lasinvalmistusta. Vähän kotiin viemisiäkin tarttui mukaan.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tulee minulle tarkistettavaksi ennen julkaisua. Älä siis ihmettele, vaikka tähän menisi muutama päivä. Laitathan kommenttiin (etu)nimesi, jotta tiedän, kuka kirjoitti.