sunnuntai 24. elokuuta 2014

Loma loppui, kesän viimeiset vaihtokuulumiset

Kotimatka Sveitsistä sujui suunnitellusti ja kyllä - siitä on jo kuukausi aikaa. Aamutoimien jälkeen pakkasimme loput tavarat ja odottelimme siivoojaa tulevaksi. Sveitsiläisen täsmällisesti hän saapuikin klo 10.00. Kovin oli äkäisen ja turhautuneen oloinen täti-ihminen eikä meillä ollut mitään yhteistä kieltä. Taas kaikki osaamani noin 20 saksan sanaa olivat hyvässä käytössä. Isoin ongelma tuntui olevan se, että hän ei tiennyt mihin jättäisi avaimen lähtiessään. Sveitsissä, kuten useimmissa muissakin maissa, ovi lukitaan ulkopuolelta avaimella, joten sitä ei voi vain suomalaiseen tapaan painaa kiinni. Tämähän on meillä pari kertaa aiheuttanut sen, että vaihtarit ovat lukinneet itsensä ulos, kun eivät ole ymmärtäneet, että ovi menee lukkoon.

Ei tainnut olla mikään virallinen siivooja tämä, ainakaan hänellä ei ollut mitään välineitä mukana. Mutta onneksi se asia ei meille millään tavalla kuulunut. Sanoimme siis kauniisti Auf Wiedersehen sekä siivoojalle että vaihtokodille. Tällä kerralla se ei edes ihan kauheasti surettanut. Vaikka koti oli ihan ok, se ei meidän mielestä ollut kovin viihtyisä ja alemmissa kerroksissa haisi rajusti kellarilta.

Sarnenista on Zurichin lentokentälle vähän yli tunnin matka. Ajoimme suoraan sinne ja voitte vain arvata, että huokasin syvään helpotuksesta, kun sain sen käsivaihteisen lotjan parkkiruutuun viimeistä kertaa. Sitä sitikkaa nyt ei ainakaan tule ikävä. Jätimme tavarat vielä autoon, sillä kentällä ei ollut mitään Baggage drop -systeemiä. Matkasimme junalla Zurichin keskustaan, kiertelimme pääasiassa vanhassa kaupungissa ja istuskelimme kahvilassa.Iltapäivällä kävimme ennen kentälle lähtöä syömässä elämämme arvokkaimmat makaronit. Kaksi pasta-annosta, yksi vichy ja yksi kokis maksoivat 64€!!! Kyllä, valuutta on oikein. Siihen juomarahat päälle niin päästään 70 euroon. Jos jossain maassa kannattaa lomailla kotia vaihtamalla niin se on Sveitsi. Kotona kokkaamalla säästimme kyllä pitkän pennin.

Lentokentällä etsin asiakaspalvelupisteen, johon voin jättää auton avaimen ja parkkilipun vaihtoperhettä varten. He eivät olleet tottuneet tällaisen palvelun käyttöön, joten meidän ohje oli jättää autosta ikkuna sen verran auki, että saisimme avaimen pudotettua sieltä. Toimin kuitenkin omavaltaisesti ja lähetin asiasta tekstiviestin Angelikalle. Olivat sitten tähän vaihtoehtoon ihan tyytyväisiä.

Lentokenttätoiminnot sujuivat kohtalaisen mutkattomasti ja olimme portilla hyvissä ajoin. Sveitsiläiset tulivat samalla Finnairin koneella, jolla me olimme lähdössä. Koneen laskeuduttua Angelikalta tuli viesti, että jos olemme portilla he vilkuttavat meille. Zurichissä nimittäin tulevat matkustajat menevät eri putkeen kuin lähtevät. Siellä sitten herätimme huvittuneisuutta, kun vaihtariperhe seisoi putkessa heiluttamassa ja peukuttamassa meille ja me teimme samaa portin viereisellä ikkunalla. Angelika oli kuitenkin vakaasti päättänyt, että me tapaamme kentällä, joten parin minuutin kuluttua he tupsahtivat koko perhe portille meitä halailemaan. Siinä sitten vielä pikaisesti kiiteltiin kaikesta.

Kotimatka oli varsin tapahtumaköyhä (onneksi), lento ajoissa, matkatavarat tulivat kaikki ja auto löytyi kentältä helposti. Kuljettaja pysyi hereillä kotiin saakka. Ja sitten vielä vastaus siihen jokakertaiseen kysymykseen: Meillä oli kotona kaikki asiat kohdallaan, samoin mökillä, missä sveitsiläiset viettivät viimeiset päivät. 

Viikonloppuna pyykättiin lakanoita, purettiin laukut ja sitten olikin jo aika pakata uudestaan. Heinäkuun viimeisiksi päiviksi lähdimme mökkeilemään, sillä meille tuli kalifornialaisperhe, jonka kotona me vietimme viime joulun. Mukana oli myös isovanhemmat, joista mummu on suomalainen. Emme ehtineet heitä tavata, matka on pitkä eivätkä he ehtineet meille aamupäivällä. Neljän päivän jälkeen vaihdoimme paikkoja. Tälläkin kerralla vaihto sujui hyvin. Saimme paljon ihania lahjoja ja vieraat tykkäsivät tosi paljon.  Olemme vähän jutelleet, että voisimme vaihtaa kotia joskus toistekin. Mökkiranta varsinkin oli molempien kesävieraiden mieleen:


Nyt onkin ollut muutama viikko työhullunmyllyä, mutta uusiakin lomia on jo suunniteltu. Niistä lisää toisella kerralla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tulee minulle tarkistettavaksi ennen julkaisua. Älä siis ihmettele, vaikka tähän menisi muutama päivä. Laitathan kommenttiin (etu)nimesi, jotta tiedän, kuka kirjoitti.