lauantai 7. heinäkuuta 2012

Day 20, Friday, Monterey

Perjantaina pomppasimme taas ylös suhteellisen varhain ja lähdimme tutustumaan Montereyn niemimaahan, suunta siis etelään. Ajoimme ensin Santa Cruziin, josta emme kuitenkaan löytäneet mitään mielenkiintoista, kun eivät huvipuistotkaan kiinnosta ketään meidän perheestä.


Jatkoimme siis matkaa Montereyn niemimaalle, missä ensimmäisenä kiersimme maksullisen näköalatien, 17 Mile Driven. Koko alue tuntui olevan lähinnä äveriäiden leikkikenttää, golf-kenttiä oli joka puolella ja talot ylellisiä. Reittiä ajettiin jonossa ympäri ja kaikki pysähtyivät samoissa, esitteessä mainituissa paikoissa. Mutta matkan varrella näimme myös paljon mielenkiintoista ja kaunista. Kasvillisuus rannikolla on värikästä ja upeaa katsella.


Lintuja alueella oli paljon ja jotkut niistä aika erikoisia lähinnä varpusia katselleille. Tämä pelikaani ei vähästä hätkähtänyt, vaikka ihmiset kävivät itseään kuvauttamassa ihan vieressä. Taisi olla tottunut japanilaisiin ja heidän kameroihinsa.


Hylkeitäkin näimme parilla pysähdyspaikalla ja olivat kyllä tosi hellyttäviä.


Superlatiiveja käytetään Kaliforniassa mahdottoman paljon. Tässä on maailman kuvatuin puu, yksinäinen sypressi.


Näköalakierrokselta siirryimme Cannery Row'lle ja Montereyn akvaarioon (maailmankuulu tietenkin sekin). Meidän vaihdokkimme ovat akvaarion jäseniä ja olivat jättäneet meille jäsenkorttinsa käytettäviksi, joten pääsimme sisälle ilmaiseksi. Kaiken mainostamisen jälkeen odotin jotain merkillistä ja olihan paikka hieno, mutta olen kyllä nähnyt ainakin yhden hienomman akvaarion, nimittäin Monacossa. Nähtävää oli silti paljon. Mielenkiintoisimpia olivat meidän mielestämme meduusat, joita oli monta eri kokoa ja näköä.




Akvaarion jälkeen tutustuimme vielä Cannery Row'n kauppoihin ja kahviloihin. Jokainen teki yhden ostoksen ja nyt meillä on Coca Cola -taulu, Corvette-taulu ja Steinbeckin Cannery Row vanhannäköisenä painoksena. Pystyykö joku arvaamaan, kuka meistä minkäkin jutun osti?



 Palkinto luvassa yhdelle oikein veikanneista/kommentoineista.


Tapasimme myös herra Steinbeckin, mutta hän oli vähän hiljainen. Lieneekö kyllästynyt siihen, millaiseksi hänen Montereynsa on, osittain hänen syystään, muuttunut.



Montereyssä kävimme vielä katsastamassa Fisherman's Wharfin ja niitä kalaravintoloiden tarjontoja katsellessa kaduimme kyllä vähän, että olimme syöneet tukevan meksikolaisen lounaan. Ja jostain syystä täältäkin löytyi kuuluisa moottoriurheilurata, jota piti käydä pällistelemässä. Laguna Seca oli tämän näköinen. Mitään kisoja nyt ei ole odotettavissa sinä aikana, jonka me enää täällä vietämme (joka on muuten viikko :-( ).


Lähdimme aamulla matkaan klo 9 ja olimme kotona noin 20.30, joten mittaa tuli tällekin päivälle.

1 kommentti:

  1. Taulut järjestyksessä Esa, Kari ja Nina. Palkinto aktivoi.

    VastaaPoista

Kommenttisi tulee minulle tarkistettavaksi ennen julkaisua. Älä siis ihmettele, vaikka tähän menisi muutama päivä. Laitathan kommenttiin (etu)nimesi, jotta tiedän, kuka kirjoitti.