maanantai 2. heinäkuuta 2012

Day 15, Sunday, Winchester Mystery House

Tänään otimme aika rennosti. Aamupäivän osa väestä vielä nukkui eilisen San Franciscon reissun uuvuttamana. Puolen päivän aikaan aloimme suunnitella jotain tekemistä tälle päivälle ja kohteeksi valitsimme tässä ihan lähistöllä sijaitsevavan Winchester Mystery Housen.

Sarah Winchester oli Winchester-kiväärisuvun perijätär, jonka ainoa lapsi kuoli vauvana ja mieskin varhain. Hän osti vuonna 1884 San Josesta maatalon. Tapahtumille on useita selityksiä. Yhden mukaan hänelle oli meedio sanonut, että ainoa tapa hyvittää Winchestereillä ammuttujen ihmisten henkiä oli rakentaa taloa taukoamatta.




Talon rakentaminen jatkui 24 tuntia vuorokaudessa, 7 päivää viikossa, 38 vuoden ajan rouva Winchesterin kuolemaan saakka. Tuloksena oli eriskummallinen rakennelma, jossa on 950 ovea, 1257 ikkunaa, 47 takkaa, 40 makuuhuonetta ja 17 savupiippua. Talossa on ovia, joiden takana on seinä, rappusia, jotka loppuvat kattoon ja ovia, jotka eivät vie minnekään.



Olimme kahdella eri kierroksella. Varsinainen kartanokierros kesti yli tunnin ja Behind the Scenes -kierros ulkorakennuksissa ja puutarhassa kesti melkein tunnin. Kun vielä ennen ja kierrosten välissä jouduimme odottelemaan jonkin aikaa, tähän meni koko iltapäivä. Paikka ei sitten loppujen lopuksikaan ollut kovin ihmeellinen. Yksinäisen raharikkaan naisen oikuista oli tehty iso juttu. Mitään alkuperäisiä huonekaluja tai muita irtoesineitä ei ollut jäljellä, ne perilliset olivat muuttaneet rahaksi aikoja sitten.

Kartanossa oli myös Winchester-aseiden museo (hohhoijaa) ja puutarha oli hyvin hoidettu ja kaunis.


Meiltä tuli viesti Katielta. Kaikki tuntui olevan erinomaisesti, he viihtyvät hyvin meidän kauniissa kodissamme ja olivat tänään kiertäneet Saariston pienen rengasreitin autolla. Jätin siitä ohjeet kotiin. Kertoivat nauttivansa suunnattomasti meidän kauniista ympäristöstämme. Hyvä niin, sillä olimme vähän huolestuneita. Tämä pari on kodistaan päätellen kiertänyt ihan koko maailman, joten hyvä jos Varsinais-Suomellakin on jotain uutta annettavaa!

Nyt olemme suunnitelleet ensi viikkoa. Maanantaina pidetään rauhallisempi päivä. Tiistaina olisi tarkoitus ajaa Sequoian kansallispuistoon ja keskiviikkona vierailla Yosemitessa. Varasimme hotellihuoneen Fresnosta. Camrymme siis lähtee pidemmälle retkelle.

1 kommentti:

  1. Teuvon kuvat Noormarkusta kävi täällä ja toivottaa hyvää kesän jatkoa.

    www.ttvehkalahti.blogspot.com

    VastaaPoista

Kommenttisi tulee minulle tarkistettavaksi ennen julkaisua. Älä siis ihmettele, vaikka tähän menisi muutama päivä. Laitathan kommenttiin (etu)nimesi, jotta tiedän, kuka kirjoitti.