tiistai 29. toukokuuta 2012

Vakuutukset kodinvaihdossa

Jos aikoo vaihtaa kotia, kannattaa etukäteen selvittää vakuutusten voimassolo. Omasta vakuutusyhtiöstämme kerrottiin, että kotivakuutuksemme on voimassa normaalisti. Vaihtoperhe on meidän vieraanamme, eikä mitään ylimääräistä vakuutusturvaa tarvita. Samoin autovakuutus on voimassa normaalisti, jos kerran itse luovutamme auton toisten käyttöön, ihan samalla tavalla kuin yleensäkin jos ajetaan jonkun muun omistamalla autolla. Olen tehnyt autoon valmiin kirjeen, jossa kerron suomeksi ja englanniksi antaneeni autoni nimettyjen henkilöiden käyttöön tietyiksi päiviksi. Tästä on todennäköisesti hyötyä myös, jos poliisi pysäyttää heidät autoilemassa.

Eräs ongelma vakuutusten suhteen on. Meillä on kaikilla jatkuvat matkavakuutukset, jotka korvaavat kustannuksemme, jos matka peruuntuu sairautemme takia. Mutta enpä usko, että löytyy matkavakuutusta, joka korvaa sen, että matka peruuntuu vaihtoperheen sairauden takia. Jos tämä tapahtuu viime tipassa, on varmaankin vaikeaa löytää vaihtoperhettä, joka asuisi samalla suunnalla ja jolle sopisi samat päivät. Jos jollain on tähän ongelmaan ratkaisu, olisi kiva, jos kertoisitte sen minulle vaikka kommentoimalla tätä tekstiä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tulee minulle tarkistettavaksi ennen julkaisua. Älä siis ihmettele, vaikka tähän menisi muutama päivä. Laitathan kommenttiin (etu)nimesi, jotta tiedän, kuka kirjoitti.