perjantai 25. toukokuuta 2012

Gloria Kalifornian viiniteillä

Kesäkuun Gloria-lehdessä on juttu viinimatkasta Kaliforniassa. Kukapa ei haluaisi maistaa pientä palaa kalifornialaista elämäntapaa, johon kuuluu aurinko, ruoka, viini ja rento meininki. Niinpä, kukapa ei haluaisi!Luomu on Kaliforniassa päivän sana, oli kyse sitten viinistä tai vihanneksista. Näin olen ymmärtänyt minäkin. Meidänkin ensimmäisen vaihtokodin lähellä on lähiruokakauppa, josta vaihtoperheemme ostaa kaiken mahdollisen lihasta leipään.

San Francisco on kiehtova sekoitus uutta ja vanhaa, suvaitsevaisuutta ja vieraanvaraisuutta.
Sitä se oli jo 21 vuotta sitten, kun vietin kaupungissa pari päivää yksikseni. Aikana ennen internetiä olin jostain oppaasta ottanut hotellin nimen ja faksilla tehnyt varauksen. Löysin majapaikkani keskeltä Chinatownia ja olin ainoa kalpeanaamainen asukas koko hotellissa. Ala-aulassa istui päivästä toiseen liuta vanhoja puolitoistametrisiä kiinalaisukkoja, jotka selvästi puhuivat minusta ja hauskaa oli. Tunsin vähän joutuneeni vieraalle planeetalle, mutta kaikki sujui hyvin. Matkailu oli aika paljon jännittävämpää silloin, kun ihan kaikkea ei tiennyt ja ollut nähnyt etukäteen.

Kursivoidut kohdat ovat lainauksia Glorian artikkelista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tulee minulle tarkistettavaksi ennen julkaisua. Älä siis ihmettele, vaikka tähän menisi muutama päivä. Laitathan kommenttiin (etu)nimesi, jotta tiedän, kuka kirjoitti.