lauantai 19. toukokuuta 2012

Matkakuumetta

Kevätkiireitä on sekä kotona että töissä, mutta silti ehdin päivittäin suunnitella kesän matkaamme. Neljän viikon päästä olemme siis (toivottavasti) Sacramentossa! Olen tilannut Facebookissa Sacramenton matkailutoimiston päivitykset ja sieltä tuleekin useita kertoja viikossa hyödyllistä ja mielenkiintoista tietoa. Tällä viikolla suositeltiin pyöräilyreittiä, American River Trail, ja vähän karttaa zoomailtuani totesin, että mehän asumme ihan tuon reitin varrella. Meillä tosin lienee käytettävissä vain yksi polkupyörä, mutta ihan lähellä on myös vuokraamo. Ajattelin kyllä Sharonilta ensin kysyä, saattaahan siellä olla esim. naapureita, jotka voivat lainata pyöriään.


Yhden illan ihastelin Yosemiten esittelyvideoita. Kummastakin vaihtokohteestamme on suunnilleen neljän tunnin ajomatka sinne, joten yöpyä pitää, jos aikoo jotain nähdä ja vähän kävelläkin. Mutta ihan pakko sinne on päästä!Hotellit tuolla kansanpuistossa ovat jo kesäksi täyteen buukattuja ja siinä lähelläkin järjettömän kalliita. Mutta katsokaa tuota maisemaa, täällä Maskun mäntymetsässä tuosta maksaisi mitä vaan.

Autojakin vuokrasin parille päivälle: ensin San Franciscon lentokentältä Sacramentoon siirtymistä varten ja toinen Sacramentosta Santa Claraan. Koska meillä lienee useampi matkalaukku, valitsin isot autot. Päivävuokra kaikkine vakuutuksineen on noin kolmekymppiä, joten tulee huomattavasti halvemmaksi kuin julkisilla kulkuneuvoilla matkaaminen. Joku kysyi viime viikolla, aionko minäkin uskaltaa ajaa autoa siellä. Autoilu ei missään ole niin helppoa kuin USA:ssa, olenhan ajellut siellä kaksi kesää nuorena tyttönä, kun myin karkkia Atlantic Cityssä. Enkä todellakaan aio ottaa miesväkeä mukaan ruikuttamaan, kun lähden viettämään laatuaikaa ostoskeskuksiin:-)

Ikävämpi uutinen oli se, että lentoliput tulivat uudestaan sähköpostiini. Menolentomme jälkimmäinen osuus Chicagosta SFO:hon on myöhentynyt kaksi tuntia! Tämä tarkoittaa sitä, että saamme viisi tuntia vaihtoaikaa ja saavumme perille vasta klo 22.40 paikallista aikaa. Koska matka on muutenkin pitkä, tuota parin tunnin lisäystä ei olisi tarvittu. Mutta eivätpä ne kysyneet meiltä lupaa.

Tällä viikolla tuli vaihtopyyntö Melbournesta, Australiasta, eläkkeeltä olevalta kansanedustajalta. Pariskunta oli ollut viime viikolla päivällisellä Ruotsin suurlähetystössä ja saanut siellä päähänsä matkustaa tähän maailmakolkkaan. Toivottavasti eivät luulleet, että Suomi on edelleen osa Ruotsia. Tai olisikohan siellä suurlähetystössä asia niin esitetty... Me haluaisimme toki Australiaan, mieluiten kesällä 2013, mutta meidän kesällämme Melbournen lämpötila on nippanappa plussan puolella. Me haluaisimme siis pohjoisempaan Australiaan ja tämä pari sai nyt kieltävän vastauksen. Mutta he saivat siis vastauksen, sillä mielestäni kuuluu asiaan vastata kaikille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tulee minulle tarkistettavaksi ennen julkaisua. Älä siis ihmettele, vaikka tähän menisi muutama päivä. Laitathan kommenttiin (etu)nimesi, jotta tiedän, kuka kirjoitti.