tiistai 23. joulukuuta 2014

Joshua Tree National Park

Tänään aamulla pakattiin laukulinen tavaraa mukaan ja lähdettiin yönyliretkelle aavikolle. Ensimmäisenä kohteena oi Joshua Tree National Park, jonne meiltä on matkaa noin 100 km. Joshua Treen kaupungissa hain karttoja ja esitteitä infopisteestä ja sain kuulla ettei alkuperäinen suunnitelmamme ollut toteuttamiskelpoinen aikataulullisesti, pimeä ehtisi yllättää ennen kuin ehtisimme Kadonneen palmun keitaalla käydä. Ystävällinen puistonvartija antoi suosituksia ja niiden mukaan lähdimme liikkeelle.

Ensimmäinen pysähdys oli Hidden Valley. Parkkipaikalta pääsi mailin mittaiselle lenkille kallioiden välissä piileksivään laaksoon, jossa pahamaineiset karjavarkaat pakoilivat ja uudelleenmerkitsivät saalistaan 1870-luvulla. Ihanan kaunis paikka, lämmintä oli ja auringosta nautittiin täysillä.
Puisto oli oikein vierailijaystävällinen. Pysähdyspaikkoja vessoineen, roskiksineen ja kierrätypisteineen oli tiheässä, polkujen lähtöpaikat hyvin merkittyjä ja infotaulujakin oli kivasti. Keys View on näköalapaikka, josta näkyy vuorten toisella puolella olevaan laaksoon.Alkumatkalla oli paljon ihasteltavaa. Puistolle nimensä antanut puu on tämän näköinen:


15 miljoonaa vuotta sitten maanjäristys synnytti laavasta melkoisia kalliomuodostelmia. Kalliokiipeilijöitä näimmekin useita.


Cholla kaktuspuisto on melkoinen näky keskellä aavikkoa.Puistossa olisi voinut törmätä useisiin käärmelajeihin, kauriisiin, liskoihin ja kojootteihin, mutta me näimme valitettavasti vain yhden pienen liskon.

Viimeiseksi käveltiin lenkki, jossa noustiin yhden kalliomuodostelman huipulle. Tällä reitillä näkyi yuccia ja palmujakin.Huipulla tietenkin myös asiaankuuluvat näkymät.


Paluumatkalla näimme suljetun kultakaivoksen, jonne menemisestä varoitettiin hyvin yksityiskohtaisesti selittäen rakenteiden haurastumisesta ja mätänemisestä kaivoksen romahtamisvaaraan ja unohtuneisiin räjähteisiin. Ei siis edes perheen seikkailumielisin yrittänyt sisälle.Oiva päätös kansallispuistopäivälle oli Cottonwood springs, jossa nimensä mukaisesti on joskus vettäkin ollut.


Puistosta ajettiin Palm Springsiin, missä meillä oli huone varattuna. Las Brisas on kiva hotelli, tukevan aterian jälkeen minä olen ainoana hereillä, mutta en kauaa. Kennethiltä tuli viesti, että hänen joulutähteään pitää muistaa kastella joka päivä. Tämä päivä jää nyt kyllä väliin, mutta jos tähti huomisiltaan mennessä on janoon kuollut, niin ostetaan sitten hänelle uusi.

Huomenna uusia seikkailuja täällä erämaakaupungissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tulee minulle tarkistettavaksi ennen julkaisua. Älä siis ihmettele, vaikka tähän menisi muutama päivä. Laitathan kommenttiin (etu)nimesi, jotta tiedän, kuka kirjoitti.