keskiviikko 31. joulukuuta 2014

Huntington Library, Art Collections, and Botanical Gardens

Maanantain retkikohteena oli Henry Huntingtonin 1900-luvun alussa rakennuttama kartano puistoineen Pasadenassa. Huntington on tutkimus- ja kulttuurikeskus, joka on yleisölle avoinna muutaman tunnin päivässä. Yli 50 hehtaarin alueella on neljän museon lisäksi laaja kasvitieteellinen puutarha.

Vierailijoita oli melkoinen määrä, parkkipaikan löytäminen ei ollut ihan helppoa. Sisäänpääsy oli aikuiselta 20$ ja opiskelijalta 12$, mikä on aika kohtuullista ottaen huomioon, kuinka paljon nähtävää siihen sisältyy.

Aloitimme kasvihuoneista, joissa oli trooppinen ilmasto. Opastustauluja ja muuta opetusrekvisiittaa löytyi, mutta me keskityimme lähinnä ihastelemiseen.


Japanilainen puutarha oli upea. Valitettavasti vain täynnä aasialaisia turisteja, jotka nyt ovat vieneet itsensä kuvauttamisen uudelle tasolle: useimmat heiluvat joka kuvattavassa kohdassa selfie-keppiensä kanssa (vai miksi niitä turhakkeita pitäisi kutsua?). Kärsivällisyys saattaa olla välillä vähän koetuksella, kun heitä varoo ja väistelee. Mutta puutarha siis ihastuttava, tässä muutama kuva ilman maisemaa rumentavia naamatauluja.Australialainen puutarha ei kovin merkillinen ollut, kuoriutuneita eukalyptuksia ihmeteltiin, mutta ne olivat liian isoja kuvattaviksi. Sen läpi matka jatkui erämaapuutarhaan, jossa oli uskomaton määrä erilaisia kaktuksia, kukkiviakin, ja muita autiomaan komistuksia.
Kiertelimme vielä muissakin osissa, mm. viidakossa, mutta sitten alkoi aika loppua kesken.


Puiston kahvilan pihalla oli grilli kuumana ja sieltä saimme lounaaksi kookkaat ja maistuvat hampurilaiset. Alueelle on kaikenlaisten eväiden tuominen kiellettyä, ainoastaan oma vesipullo sai olla. Hyvä keino varmistaa siisteyttä.

Iltapäivä olikin sitten niin pitkällä, että museoihin tutustuminen jäi vähän pikaiseksi. (Saattaa olla, että joku seurueessa huokaisi helpotusesta.) Taidetta kuitenkin nähtiin ja myös mainio joulukuusi.Huntington on ihana retkikohde, suosittelen kaikille, jotka Los Angelesiin matkustavat!

Kotimatka oli piiiiitkä, päästiin oikein kunnon moottoritieruuhkaan matelemaan ja seisoksimaan. Päivä oli ehdottomasti senkin arvoinen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tulee minulle tarkistettavaksi ennen julkaisua. Älä siis ihmettele, vaikka tähän menisi muutama päivä. Laitathan kommenttiin (etu)nimesi, jotta tiedän, kuka kirjoitti.