lauantai 18. kesäkuuta 2016

Viskitislaamo, linna ja vesiputouksia

Perjantai valkeni pilvisenä ja harmaana. Palelimme aamulla ihan järkyttävästi. Eteinen oli kuin jääkaappi. Vähän ihmeteltiin, miten täällä kukaan talvella selviää. Me päätimme, että ainakin osa päivästä on saatava olla sisätiloissa eikä lämmikekään ole pahasta, joten ensimmäiseksi kohteeksi sopi Dalwhinnien viskitislaamo. Se sijaitsee Aviemoresta puolisen tuntia takaisin Edinburghiin päin. Alkumatka ihan isoa tietä, mutta viimeisiksi maileiksi pääsimme pikkutielle, missä kuljettajakin ehti ihailla maisemia. Ja sai kerrankin pysähtyä aina, kun halusi.


Osuimme tislaamolle juuri opastetun kierroksen aikaan. Kympillä saimme kierroksen eli oppitunnin viskin valmistuksesta, viski- ja suklaamaistiaiset sekä lasin kotiinviemisiksi. Opas oli hyvä ja ihan hauskakin. Valitettavasti sisällä ei saanut ottaa kuvia, mutta tässä pari ulkoa.Olisihan sieltä tietysti saanut pullojakin ostaa, mutta onneksi luovuin 40£ maksavan talviviskin ostosta, sillä lauantaina näimme saman paikallisessa supermarketissa ja hintana 25£. Ei, emme erehtyneet, ihan samaa oli.

Dalwhinniestä jatkoimme matkaa Blair Athollin linnaan, jossa olen käynyt 30 vuotta sitten päiväretkellä Edinburgistä. Linnan vanhimmat osat ovat 1200-luvulta eikä siellä enää asu kukaan. Puitteet ovat mahtavat ja linnassa järjestettiin juuri häät. Taaskaan sisällä ei saanut kuvata eteisaulaa lukuunottamatta. Se oli koristeltu muutamalla aseella.Linna oli oikeasti mielenkiintoinen, opasta emme saaneet, mutta huoneista löytyi paljon tietoa Athollin suvusta, muotokuvia eri sukupolvista ja mm. kuningatar Viktorian vierailullaan käyttämä tammenlehdistä punottu seppele.

Athollin tila on suuri, mutta vierailijoille mielenkiintoisia ovat Dianan lehto ja Herkuleksen puutarha. Vähän tihuttikin, mutta kävelimme puistoissa ihailemassa. Dianan lehdossa oli punapuitakin!

Linnan jälkeen poikkesimme lounaalle paikkaan nimeltä The House of Bruar. Se on iso kompleksi, jossa on ravintolan lisäksi ruoka-, vaate- ja lahjatavaramyymälöitä.Meidä lounas oli ylämaan Angus-härästä paahtopaistia. Oli muuten hyvää!


Ihan vahingossa huomasimme, että paikan takaa lähti polu vesiputouksille. Aika paljon saatiin ylöspäin kiivetä, mutta putoukset ja vanhat kiviset kaarisillat olivat upeita!
Siinä se sitten olikin, ensimmäinen kokonainen päivämme Skotlannissa. Tämäkin kodinvaihtoloma on alkanut mainiosti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tulee minulle tarkistettavaksi ennen julkaisua. Älä siis ihmettele, vaikka tähän menisi muutama päivä. Laitathan kommenttiin (etu)nimesi, jotta tiedän, kuka kirjoitti.