sunnuntai 19. kesäkuuta 2016

Loch an Eilean ja Cairngorm Mountain

Lauantaille oli luvassa parempaa säätä, joten ohjelmassa oli patikointia. Aamulla oli pilvistä, niinpä katsoimme parhaaksi vaeltaa metsässä, jos sittenkin alkaisi sataa. Jostain oli luettu, että Britannian upein piknikpaikka on Loch an Eilean, ja se herätti mielenkiinnon. Löysimme perille ja kiersimme tämän idyllisen järven parissa tunnissa. Maisemat muistuttivat paljon suomalaista, joten mitään hirveitä ihastuksenkiljahduksia meiltä ei kuulunut. Hienoa oli kuitenkin ja loppumatkassa aurinkokin jo alkoi puskea pilvien läpi.

Järvikierrokselta ajoimme Cairngormin hissiasemalle. Sieltä ajoimme junalla ylös vuorelle. Yläasemalta ei pääse kävelemään huipulle muuten kuin opastetulla retkellä, joten osallistuimme sellaiselle. Retki olikin oikein hyvä, opas samoin. Muu ryhmä oli osa polttariporukkaa ja vaaleanpunainen taskumattikin kiersi välillä. Täydessä auringonpaisteessa näkymät huipulta olivat uskomattomat!
Kotimatkalla kävimme vielä ylensyömässä buffetpäivällisellä, minkä jälkeen täällä ei ole jaksettu yhtään mitään. Muu väki nukkuu ja bloggaaja on jätetty yksin. Nyt hänkin lähtee nukkumaan. Juttu jatkunee lähipäivinä, mutta nyt hyvää yötä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tulee minulle tarkistettavaksi ennen julkaisua. Älä siis ihmettele, vaikka tähän menisi muutama päivä. Laitathan kommenttiin (etu)nimesi, jotta tiedän, kuka kirjoitti.