maanantai 27. kesäkuuta 2016

Balmoral ja Glenlivet

Perjantain patikointi painoi jaloissa ja lauantaina vietimme autoilupäivää. Sen piti olla huilaamista kävelyn rasituksista, mutta ihan rennoksi ei voi ainakaan kuljettajan päivää väittää. Ajelimme täältä Aviemoresta aina vain kapenevia ja mutkistuvia teitä Glenlivetin alueelle. Tomintoulin kylässä poikkesimme aamukahville hotellin kahvilaan ja saimme huonoa palvelua ja vähemmän ihmeellistä kahvia. Löysimme myös varsin viehättävän kyläkaupan, mistä saimme sekä palvelua että suklaata.


Milloinkakohan tässä maassa muuten siirrytään muiden länsimaiden tasolle hanoissa? Melko uusissakin rakennuksissa on edelleen näitä kummajaisia käsienpesun hankaloittamiseksi.


Matkan varrella ihailimme lampaitakin. Ne eivät olleet moksiskaan, jos ohi ajoi auto, mutta pakenivat, jos autosta astui ulos ihminen. Vai olisikohan riippunut ihmisestä?Ensimmäinen kohde oli kuninkaallisen perheen kesäasunto Balmoral. Pysäköinti oli maantien vieressä, sitten kävellen ylitettiin joki (siltaa pitkin tosin) ja lipputoimiston jälkeen saatiin kuljetus itse linnalle.


Linnan alueella kuljettiin audio-oppaiden kanssa. Suurin osa kierroksesta oli puistossa. Mitään hienoa puutarhaa ei kuningattarella täällä ole, tila on iso ja suurin osa luonnontilassa. Kasvihuoneita ja hyötypuutarha kuitenkin löytyy.Linna on ulospäin hulppea, sisälle pääsimme kuitenkin vain yhteen saliin ja kuvaaminen oli kielletty. Näimme kuitenkin muutaman kuningattaren asun ja muotokuvia.
Linnan takana virtaa joki ja sen varteen pääsi myös käveleskelemään.


Kylän kirkossa on mm. prinsessa Anne mennyt naimisiin ja kuninkaallinen perhe osallistunut jumalanpalvelukseen Dianan kuoleman jälkeisenä aamuna.Paluumatkalla poikkesimme mm. luontovalokuvaajan näyttelyyn ja päädyimme Glenlivetin viskitislaamolle, missä opastettu kierros oli ilmainen. Kuvata ei taaskaan saanut, mutta maistiaisia kylläkin.Glenlivetissäkin on viehättävä vanha silta.


Lopuksi kiipesimme ihmettelemään linnanraunioita. EU-tukea on tämänkin suojeluun myönnetty, mitenköhän tästä eteenpäin?


Sitten olikin jo kiire päivälliselle ja kotiin. Maisema täällä on keltainen!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tulee minulle tarkistettavaksi ennen julkaisua. Älä siis ihmettele, vaikka tähän menisi muutama päivä. Laitathan kommenttiin (etu)nimesi, jotta tiedän, kuka kirjoitti.