lauantai 11. heinäkuuta 2015

Historian havinaa Concordissa

Meidän vaihtokumppanimme Deb pitää lounaskahvilaa Lawrencessa, muutaman kilometrin päässä täältä kotoa. Tänään vihdoin päätimme juoda aamukahvimme Bell Tower Cafessa. Redeye oli kolme espressoa kupin pohjalla ja päälle pari desiä suodatinkahvia. Kyllä heräsi!


Aamukahvilta jatkoimme Concordiin pikkuteitä pitkin. Matka vähän kesti, mutta näimme idyllisiä pikkukaupunkeja ja maaseutuakin. Näimme myös vanhan intiaanilähteen, jonka vettä ihan myytiin kanistereissa.Concordin keskustaa oli kehuttu Tripadvisorissa postikorttimaisen kauniiksi. Tässä pari kuvaa, voitte itse arvioida lausuntoa.
Lounaaksi tilasin porkkanakeittoa. Se tarjoiltiin kylmänä! Vähän erikoinen gourmet-elämys, jäätee melkein oli maukkaampaa.


Concordin turistitoimiston papparainen oli varma, että hänen aikanaan (15 vuotta) olimme ensimmäiset suomalaismatkailijat paikassa. Innostuneesti hän piti meille esitelmän Concordin nähtävyyksistä.

Ensin vierailimme vapaussodan alkamispaikalla.Tässä on brittisotilaiden muistomerkki.


Concordissa on asunut useita kirjailijoita, mm. filosofi Thoreau, Nathaniel Hawthorne ja Louisa May Alcott. Heille on oma nurkkauksensa hautausmaalla ja ilmeisesti tapana on tuoda kirjailijoille kyniä.
Nuo liput olivat sotaveteraanien haudoilla. L. M. Alcott oli vapaussodassa sairaanhoitajana, siitä lippu.

Concordissa oli useita museoita taloissa, joissa kirjailijat olivat asuneet. Meidän vierailukohde oli Alcottin Orchard House, jossa hän kirjoitti Pikku naisia ja jonne kirjan tapahtumat on sijoitettukin.Terveisiä Marketalle, ajattelin sua tuolla! 
Meillä oli oppaana eläkkeellä oleva opettaja, joka eläytyi opastukseen tosissaan. Talossa sisällä ei saanut kuvata, mutta kuulimme mielenkiintoisia tarinoita perheen elämästä. Tässä vielä kuva perheen isän kesäisin pitämästä filosofikoulusta.


Siinä se päivä menikin. Nyt vielä grillaillaan ja valmistaudutaan huomiseen Bostonin retkeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tulee minulle tarkistettavaksi ennen julkaisua. Älä siis ihmettele, vaikka tähän menisi muutama päivä. Laitathan kommenttiin (etu)nimesi, jotta tiedän, kuka kirjoitti.