tiistai 7. heinäkuuta 2015

Gloucester - Amerikan vanhin satamakaupunki ja valasristeily

Maanantaina kello herätti 5.30, sillä olimme varanneet klo 8.30 Gloucesterista starttaavalle valasristeilylle paikat. Vaikka navigaattori kertoi ajomatkaksi 55 min, emme aivan uskaltaneet siihen luottaa. Olimme perillä jo seitsemän jälkeen, mutta ei se haitannut. Aamu oli kaunis ja satamassa katseltavaa.

Gloucester on Amerikan vanhin satama ja nykyäänkin toimiva kalastussatama.
Meidän risteilyalus oli 7 Seas Whale Watch -firmasta. Henkilökunta oli innostunutta ja osaavaa, kaikki olivat erittäin ystävällisiä.


Valaita nähtiin kivasti, mutta niiden kuvaaminen ei oikein onnistunut, visiitit vedenpinnan yläpuolella olivat niin pikaisia.


Päivä oli todella lämmin ja meidän risteily täytti odotukset. Hai oltaisiin myös haluttu nähdä, mutta niitä ei tänään näkynyt.

Risteilyn jälkeen syötiin makoisat hummerilounaat.


Gloucester on myös Meren raivo -elokuvan tapahtumien paikka ja myös osa elokuvasta on kuvattu täällä. Me kävelimme lounaan jälkeen pienen lenkin kaupungilla ja rantakadulla.


Muistomerkit löytyivät sekä merellä henkensä menettäneille että kotona odottaville kalastajien vaimoille.Kotimatkalla poikkesimme vielä Harold Parkerin kansallispuistossa ihmettelemässä rämeikköjä.
Ruokakaupan kautta tultiin kotiin. Osattiin käyttää sekä uunia että pyykinpesukonetta! Mistään ei oltu jätetty meille käyttöohjeita ja varsinkin uuni aiheutti vähän päänvaivaa, mutta selvittiin siis. Meillä ei ole oikein pihaa ollenkaan, patio vain talon sivussa. Naapurin mummo tuntuu olevan kovasti kiinnostunut iltaa patiolla viettävistä ulkomaanelävistä.

1 kommentti:

  1. Hieno säiliöauto siinä postikortti maisemassa.
    Hotels.con mainoslinkki ei toimi

    VastaaPoista

Kommenttisi tulee minulle tarkistettavaksi ennen julkaisua. Älä siis ihmettele, vaikka tähän menisi muutama päivä. Laitathan kommenttiin (etu)nimesi, jotta tiedän, kuka kirjoitti.