lauantai 6. heinäkuuta 2013

Kodinvaihtoon Montrealiin ylihuomenna

Kesämatkamme alkaa lähestyä. Koti alkaa olla vaihtokunnossa, auto pestynä ja vaatteetkin valmiina. Maanantaiaamuna anivarhain suunnistamme Turun lentokentälle, mistä matka jatkuu Tukholman ja Frankfurtin kautta Montrealiin. Jos kaikki sujuu kuin Strömsössä, matka ovelta ovelle kestänee 17-18 tuntia.
Montrealin lentokentällä tapaamme kanadalaisen vaihtoperheemme, vaihdamme avaimia ja pääsemme ajelemaan heidän autollaan kotiin. Vaihtoperheessä on viisikymppiset vanhemmat ja 9-vuotiaat kaksospojat, jotka sitten aloittavat matkansa kohti Suomea. Siltä varalta, että kaikki ei menisi ihan suunnitelmien mukaan, on olemassa pari varasuunnitelmaa avaimien suhteen.
Keskustelua on käyty viime päivinä aika vilkkaasti, puolin ja toisin on ollut kysyttävää ja varmistettavaa. Nyt onkin aika rauhallinen olo, homma tuntuisi olevan hanskassa.
Viimeisin paniikki iski sen suhteen, että vaihtarimme yhtäkkiä muistivat, että me aiomme käydä USA:n puolella ja tajusivat, ettei heidän vakuutuksensa ole voimassa ulkomailla. Sekin asia kuitenkin järjestyi, nostivat vakuutuksensa korvaussummaa yhdestä miljoonasta kahteen (!) ja nyt me saamme sitten ylittää rajan siellä Niagaran putouksilla.
Luvassa siis neljä kiireetöntä viikkoa Quebecissä, ilman suurempia suunnitelmia. Ensi viikolle on luvassa ihan uima-allaskelejä, joten uskoisin, että pari päivää viihdymme ihan kotimaisemissa toipumassa aikaerosta. Keskustaan on vaihtokodista 25 km matkaa, mutta sinnekin varmaan suunnistamme ensimmäisinä päivinä.


Tällä viikolla tuli muuten jo kolme pyyntöä jouluvaihdosta, Espanjasta, Ranskasta ja Kanadasta. Niihin emme kuitenkaan suostuneet. Aiemmin kesäkuussa keskustelimme jouluvaihdosta australialaisen perheen kanssa, mutta kun me kahden viikon jahkaamisen jälkeen päätimme suostua heidän pyyntöönsä, he olivatkin jo sopineet montrealilaisen perheen kanssa vaihdosta. Pyysivät sitten harkitsemaan ensi vuoden joulua, mutta siihen on vielä aika pitkä matka.

1 kommentti:

Kommenttisi tulee minulle tarkistettavaksi ennen julkaisua. Älä siis ihmettele, vaikka tähän menisi muutama päivä. Laitathan kommenttiin (etu)nimesi, jotta tiedän, kuka kirjoitti.