torstai 16. toukokuuta 2013

Kodinvaihtotarjouksia viime viikoilta

Sain palautetta siitä, että en ole viime aikoina päivitellyt blogia. Ei ole varsinaisesti ollut mitään kirjoitettavaakaan, sillä mitään uusia suunnitelmia tai sopimuksia ei ole. Kanadalaisten kanssa on harvakseltaan käyty keskustelua käytännön järjestelyistä. On myös ollut sen verran sisustus- ja työkiireitä, etten ole ehtinyt matkakuumettakaan vielä hankkia (sen enempää kuin sitä on noin kroonisesti).

Passia tosin tänään yritin käydä anomassa Raision poliisilaitoksella. Ovessa oli kyltti: Lupa-asiat 13.5. alkaen ainoastaan ajanvarauksella. Suu loksahti auki, mutta marssin kuitenkin sisälle. Luukut olivat kiinni, yhtään ihmistä ei ollut odottamassa tai jonottamassa minnekään. Info-tiskin takana istui yksinäinen, toimeton täti. Juu juu, näin on. Passia pääsee nyt anomaan vain ajanvarauksella. Seuraava vapaa aika on kahden viikon kuluttua!!! Sinne sitten varattiin aika, sain hienon printin varauksestani ja täti jatkoi istuskelemista. Ihan oikeastiko tämä on nyt sitä järkeistämistä ja tehostamista?? Entäs jos tuo kolmeminuuttinen olisi käytetty siihen, että minä olisin saanut tehdä anomuksen ja jättää (vuosi vuodelta kamalammaksi muuttuvan) passikuvani liitteeksi?
Muita kuulumisia kodinvaihtorintamalta on muutama tarjous, joita olen saanut. Lontoosta pyydettiin heinäkuussa kodinvahdiksi. Olisin saanut asua ilmaiseksi perheen tilavassa talossa, jos vastineeksi olisin ruokkinut paria kissaa. Valitettavasti (tai no...) olemme juuri silloin Montrealissa, joten täytyi kieltäytyä. Yritin kyllä kovasti kirjoittaa ystävällisen vastauksen ja kerroin, että olen aina valmis lähtemään talonvahdiksi Lontooseen, jos vain pystyn sen järjestämään. Tässä ei siis ollut kysymyksessä vaihto, perhe vain oli lähdössä matkalle eikä kateille ollut hoitajaa.

Viime viikolla sain viestin Floridasta. Eläkeläispariskunta tarjosi meille majoitusta kodissaan meidän valitsemana ajankohtana. Eivät ehkä ole tulossa Eurooppaan enää ollenkaan, mutta tarjoavat eurooppalaisille perheille tilaisuutta, koska omistavat ison talon. Olivat nähneet meidän ilmoituksesta, että toivekohteisiimme kuuluu Florida. Tuohonkin sanottiin ei, sillä jotenkin tuli sellainen olo, että lomailumme ei välttämättä olisi ollut kovin vapaata. Ensisijainen tarkoituksemme kun ei kuitenkaan ole seurustella kenenkään kotona vaan kulkea, nähdä ja kokea.

Edinburghista tuli pitkä viesti. Pariskunnalla oli ollut sovittu vaihto Suomessa, lentoliput ostettuina, ja nyt vaihtarit olivat ilmoittaneet eronneensa ja päättäneensä luopua vaihdosta. Apua kaivattiin. Päivät vain olivat juuri ne samaiset, joina kanadalaisperhe asustelee meillä, joten ei onnistunut tuokaan. Mutta taas lähti täältä isot pahoittelut ja toiveet mahdollisesta tulevasta vaihdosta. Edinburgh on oma suosikkikaupunkini, Princes Street Gardensin näköaloissa on jotain lumoavaa.Muutamia ihan tavallisiakin vaihtokyselyjä on tullut, mutta nuo kolme olivat mielenkiintoisimmat. Nyt alkaa olla pikkuhiljaa aika ruveta valmistelemaan kotia vaihtoa varten, kahden kuukauden kuluttua vietämme jo iltaa "oman" uima-altaan reunalla Quebecissä!

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tulee minulle tarkistettavaksi ennen julkaisua. Älä siis ihmettele, vaikka tähän menisi muutama päivä. Laitathan kommenttiin (etu)nimesi, jotta tiedän, kuka kirjoitti.