lauantai 20. heinäkuuta 2013

Bageleita ja kasvitaidetta

Torstaina päätimme jättää auton metroasemalle ja matkata keskikaupungille julkisilla. Pilvisessä Vanhassa Montrealissa kiertelimme myös vanhaa satamaa, jonka laiturille oli tehty kaupunkilaisille ihan oma ranta, uiminen tosin oli kielletty. Pidimme tätä ensin lähinnä vitsinä, mutta kyllä siellä oikeasti käveli rantaleijonia pikkupikku-uikkareissaan.


Kävimme myös ihastelemassa Notre Damen basilikaa, tällä kerralla ihan maksullisesti kirkossa. Ja taas ihmeteltiin, miksi meikäläiset kirkot eivät voi olla tällaisia, sen verran nöyräksi tunsi itsensä jokainen. Ja nöyryyshän ei ole meille kenellekään mitenkään luonteenomaista:-)Nöyryyden sijaan olemme kaiken shoppailun jälkeen sen verran trendikkäitä, että päätimme lähteä tutustumaan Montrealin trendikkäimmäksi mainostettuun kaupunginosaan Mile Endiin. Pakolliset bagelit löytyivät ja olivat kyllä ihan mahdottoman hyviä.


Muuten vain ihastelimme katunäkymiä, mutta se loppuikin sitten lyhyeen, sillä pian satoi vettä taivaan täydeltä. Mutta tuonne saatamme päätyä uudelleenkin, naapurusto oli mielenkiintoista.Jostain kumman syystä bloggaajan aviopuoliso oli kuvannut myös Budweiser-rekkaa ja yritti saada sitä julkaistuksi. Kiinnostuneille tiedoksi, että odotettavissa lienee nyt ihan uusi olutblogi.

Hiestä ja vesisateesta märkinä lähdimme kotiin grillailemaan.

Tänään perjantaina saimme lokakuuksi vaihtopyynnön Sveitsistä. Edellisetkin pyynnöt on vielä prosessoimatta, joten tuota ei ole edes mietitty. Ei taida lomat riittää. Harmi!!

Päivän ohjelma oli sellainen, että yksi matkalainen vietti koko päivän kotona pleikkarin kanssa, kaksi lähti shoppailemaan ja se viimeinen, mutta ei suinkaan vähäisin, vietti ihanan päivän Montrealin kasvitieteellisessä puutarhassa, jossa oli kansainvälinen taidenäyttely, jossa teokset oli rakennettu kasveista. Hortikulttuuri ja mosaikulttuuri olivat sanoja, joita näyttelyn nimissä esiintyi, mutta en tiedä, onko sellaiselle suomenkielistä nimeä. Laittakaa kommentteja, jos tiedätte. Tässä muutama otos, näyttely oli henkeäsalpaavan ihana++.

Tuolla kului helposti neljä tuntia, kunnes yhtäkkiä alkoi myrsky. Tuli siinä sitten hikoilun ja nahanpolttamisen kruunuksi oltua muutama minuutti vaatteet päällä suihkussa ennen kuin löytyi lähin kasvihuone. Puita kaatui, sähköt olivat poikki sadoiltatuhansilta, uutiset täynnä katastrofikuvia. Nyt on myrsky laantunut, meillä ei onneksi ole mitään tuhoja, trampoliini vain vaihtanut paikkaansa pihassa.

Jos kelit paranevat, aamulla lähdemme kakkosasunnolle Tremblantiin, toivottavasti patikoimaan. Saisi vain mieluiten olla sekä myrsky- että hellevaroitukset peruttu siihen mennessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tulee minulle tarkistettavaksi ennen julkaisua. Älä siis ihmettele, vaikka tähän menisi muutama päivä. Laitathan kommenttiin (etu)nimesi, jotta tiedän, kuka kirjoitti.