sunnuntai 14. heinäkuuta 2013

Parc Olympique Montreal ja Mont Royal

Terveisiä helteisestä Montrealista! Meille kodinvaihtajille kuuluu hyvää, pari viime päivää olemme lomailleet aika laiskasti, polskutelleet ja kärventäneet nahkojamme takapihan uima-altaalla ja tehneet lyhyitä retkenpyrähdyksiä kaupungille.Montreal Canadiensin kotihalli on nyt käyty katsastamassa, samoin kuin muutama keskikaupungin ostoskeskus. Torstaina kävimme myös Montrealin olympiapuistossa. Siellä pääsimme hurjalla hissillä ihailemaan kaupunkinäkymää.


Tänään ajoimme kaupungin korkeimmalle ja ainoalle kukkulalle, Mont Royalille, jonka puistoissa on kävelyreittejä ja jonne kaupunkilaiset tulevat viettämään vapaapäiviä. Innokkaimmilla näytti olevan grillit ja puutarhatuolit mukana. Ratsupoliisit partioivat turvaamassa rauhan viikonlopunviettäjille. Näköalapaikalta näkyi myös edellisen kuvan torni.Montrealin linnan kukkaistutukset ovat kauniita, sisällä linnassa ei sitten olekaan muuta kuin matkamuistomyymälä.


Puistossa on myös kiva järvi sorsineen ja muitakin luontoelämyksiä kaupunkilaisille - ja suomalaisturisteille - ihmeteltäväksi.Päivän retki lopetettiin kirkkovierailuun, tässä Oratoire Saint-Joseph du Mont-Royal. Koska lämpöä oli yli 30C, olimme tässä vaiheessa ihan tyytyväisiä, että loppumatka basilikaan taittui liukuportailla:-)


Millainen sitten on tämä vaihtokoti? Aika usein kysytään, millaisia koteja vaihdetaan. Meillä on nyt kolmikerroksinen omakotitalo, jonka kellarissa (puoliksi maan alla) on pelihuone (Wii, biljardi, PS3, pöytäjalkapallo), kaksi huonetta, joista toinen on vierashuone ja toinen pieni kuntosali, sekä kylppäri. Mirkka-siskolla on siellä siis ihan oma valtakuntansa. (Laitettiin pikkulikka kellariin!)
Keskikerroksessa on autotalli, keittiö, ruokailu-olohuone ja vessa. Kerrosten välissä on iso työ-olohuone. Ylimmässä kerroksessa on kodinhoitohuone, kaksi makuuhuonetta ja iso kylppäri, jossa suihku ja kylpyamme.


Tilaa on siis vaikka muille jakaa, välillä etsimme toisiamme täältä eikä meinaa löytyä. Kaikki tarvittavat kodinkoneet löytyy ja ne ovat amerikkalaiseen tapaan JÄRKYTTÄVÄN suuria.

Ja vanhempien vaatehuoneesta (joka nyt on meitä varten puolityhjäksi raivattu) löytyi hauska yllätys:


Uuttakin kodinvaihtopäänvaivaa on tullut: saimme vaihtoehdotuksen Westlake Villagesta Los Angelesin läheltä ja nyt mietimme, haluaisimmeko sinne jouluksi. Minä nyt tietysti haluan aina joka paikkaan, mutta mukana on myös näitä hitaammin lämpeneviä. Aikaero olisi tietysti iso parin viikon loman takia kärsittäväksi, mutta Kalifornia kyllä houkuttaa. Taas.

Nyt täytyy laittaa tämä väki nukkumaan, sillä aamulla anivarhain on lähtö Toronto-Niagara-retkelle. Palailemme asiaan kolmen päivän kuluttua. Isipapalle terveisiä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tulee minulle tarkistettavaksi ennen julkaisua. Älä siis ihmettele, vaikka tähän menisi muutama päivä. Laitathan kommenttiin (etu)nimesi, jotta tiedän, kuka kirjoitti.