keskiviikko 10. heinäkuuta 2013

Terveisiä Montrealista!

Maanantaina taksi nouti meidät kotoa kukonlaulun aikaan ja siitä alkoi matkamme Montrealiin tämän kesän kodinvaihtoomme. Oman perheen lisäksi mukana on pikkusiskoni Mirkka.

Lentoja oli kolme - matka Turusta Tukholman ja Frankfurtin kautta Montrealiin eli kotiovelta kotiovelle kesti 17 tuntia. Ihmeiden aika ei ole ohi: niukoista vaihtoajoista ja yhden koneen teknisistä ongelmista huolimatta me kaikkine matkatavaroinemme olimme ihan ajallaan perillä. Matka sujui muutenkin kohtalaisen miellyttävästi, vaikka aika väsyneitä olimmekin.

Vaihtoperheemme eli Linda, Sylvain ja 9-vuotiaat kaksospojat Hugo ja David olivat meitä lentokentällä vastassa. Saimme avaimet ja viime hetken ohjeita, minkä jälkeen me lähdimme ajelemaan lomakotiimme ja kanadalaiset aloittivat matkansa Suomeen.

Vähän eksyimme matkalla, mutta koti löytyi. Meille oli jätetty hieno tervetulotoivotus:


Kävimme pikaisesti ruokakaupassa, tutustuimme kotiimme, söimme päivällistä ja kaaduimme sänkyihimme. Aamulla olimmekin sitten hereillä kaikki jo ennen seitsemää. Koti näyttää kivalta:Tuossa myös vaihtoautomme, ei ihan Porsche tällä kertaa, mutta kulkemaan pääsee tuollakin.

Takapihaamme ja sen uima-altaaseen olemme aika ihastuneita, innokkaimmat olivat jo sekä aamu- että iltapäiväuinnilla ja iltauintikin taitaa olla suunnitelmissa.


Päivällä kävimme puolipyörryksissä säästämässä Carrefour Lavalin ostoskeskuksen alennusmyynneissä ja siellä tuli vastaan eläinkunnankin edustajia.


Nyt tämä väsynyt väki grillailee, pelaa biljardia ja painuu iltauinnin jälkeen pehkuihin, sillä aamulla meidän kotiapulainen tulee klo 8 kastelemaan meidän kukat ja muutenkin vähän siistimään:-)

3 kommenttia:

 1. Kivan näköinen talo ja allas! Oikein ihanaa Montrealin aikaa! Mukava lukea, kuinka kaikki sujuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei,
   kuka lähetti tuon kommentin? Yksinkertaistin kommentointia ja sallin sen nimettömänä, mutta nyt en sitten pääse näkemään,kuka on kirjoittanut.

   Poista
 2. Jotakin samankaltaisuutta on kyllä taloillanne! Uima-allas näyttää kutsuvalta, nyt vaan rakentamaan teidän takapihalle :) Kauppakeskus tuo mieleen vastaavan, ehkä vielä vähän isomman lännempänä Kanadaa, surffailin vähän sivustolla. Hyviä kelejä sinne, itse lähden DWR-lenkille Kupittaalle! Tuula

  VastaaPoista

Kommenttisi tulee minulle tarkistettavaksi ennen julkaisua. Älä siis ihmettele, vaikka tähän menisi muutama päivä. Laitathan kommenttiin (etu)nimesi, jotta tiedän, kuka kirjoitti.