tiistai 19. huhtikuuta 2016

Marin County

Lauantaina teimme retken luoteeseen, Marin Countyn alueelle, joka on San Franciscon lahden pohjoispuolella. Päivä oli hieno ja ihmiset liikkeellä, joten ruuhkassa edettiin aamusta alkaen. Ensin teimme pikaiset visiitit kahteen rantakaupunkiin, Tiburoniin ja Sausalitoon.


Tiburonissa näkemisen arvoista on maalle vedettyihin asuntolaivoihin perustetut putiikit, alueen nimi on Ark Row.


Emme kuitenkaan innostuneet shoppailemaan vaan jatkoimme Sausalitoon, jonne pääsee lautalla San Franciscosta ja meno oli sen mukaista. Pieni kaupunki oli täynnä (japanilaisia) turisteja. Ihailimme paatteja ja ostimme elämämme suurimmat ja kalleimmat jätskitötteröt.Matka jatkui kohti Golden Gate -siltaa, jota taas piti päästä kuvaamaan. Nyt löytyikin ihan kiva kuvauspaikka sillan alapuolelta. Selfiet tästä vie sensuuri, mutta tunnustettakoon, että niitäkin on olemassa.


Sillan toisella puolella on Marin Headlandsin alue, joka on osittain luonnonsuojelualuetta. Kolmena iltapäivänä viikossa kolmen tunnin ajan pääsee kävelemään Point Bonitan majakalle. Kerrankin kävi tuuri, sillä ihan sattumalta osuimme paikalle oikeaan aikaan. Tämä on mainiota aikaa lomailla tässä osassa Kalliforniaa, niin paljon kasveja kukkii juuri nyt. Niitä saatiin ihailla lyhyehköllä reitillä alas kalliota, tunnelin läpi majakalle.Rantakivillä lepäili hylkeitä päivänpaisteessa.Majakalle käveltiin huojuvaa siltaa pitkin (joitakin meistä hirvitti), mutta itse rakennukseen ei päässyt sisälle. Näkymät merelle ja San Franciscoon olivat kuitenkin hienot. Telkkarissa nykyään käytetään tässä kohdassa yksinomaan sanaa huikeat!

Huikea paikka ja jaksettiin kiivetä mäki takaisin ylös autolle.

Päivän viimeinen retkikohde oli Muir Woods. Helpommin sanottu kuin tehty. Oli ilmeisesti kevään ensimmäinen tosi lämmin viikonloppu ja lisäksi kansanpuistoissa ilmainen sisäänpääsy. Puistossa on vain vähän parkkipaikkoja, joten kiertämiseksi meni. Kun kääntymispaikkojakaan ei juurikaan ollut, oli luovuttaminen jo (ainakin kuljettajan) mielessä. Sitten kävi tuuri ja paikka löytyi ja me pääse ihailemaan jättimäisiä punapuita. Ainakin metsän alku oli poluiksi rakennettu eikä kovin luonnollinen, mutta koska tämä on lähin paikka, mihin San Franciscosta voi tulla punapuita tutkailemaan ja sieltä myös tehdään bussiretkiä, rakentaminen on kai ollut välttämätöntä ympäristön suojelemiseksi. Muistelin, että aika erilaista oli 25 vuotta sitten. Tai sitten vanhalla alkaa muisti pettää.
Pois pääsy oli melkein yhtä hankalaa, kuin pysäköiminenkin, kun jokaista paikkaa jonotettiin eikä ohi päässyt. Kotiin kuitenkin selvittiin, grillailemaan pihvejä ja nauttimaan lämpimästä illasta. HUIKEA retki oli tänäänkin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tulee minulle tarkistettavaksi ennen julkaisua. Älä siis ihmettele, vaikka tähän menisi muutama päivä. Laitathan kommenttiin (etu)nimesi, jotta tiedän, kuka kirjoitti.