perjantai 27. joulukuuta 2013

Punanahat liskopolulla

Perjantaina tuli aamuvarhaisella jääkiekkoa Suomesta, joten pääsin ihan yksikseni Westlaken Promedelle kirjakauppareissulle. Promenade on oikeastaan vain pieni ostoskeskus, kauniisti maisemoitu sellainen. Tämä herrasmies lueskeli paikallista sanomalehteä penkillä kirjakaupan edessä.Muutenkin paikka on tosi viihtyisä, kivannäköisiä ravintoloita ja kahviloita on useita. Täällä on muuten hauskaa se, miten kauppojen ovella yleensä seisoskelee joku työntekijä, jonka pääasiallinen tehtävä näyttäisi olevan toivottaa asiakkaat tervetulleeksi. Ellei tällaista henkilöä ole, kassa yleensä huikkaa tervetulotoivotukset. Aika erilainen palveluilmapiiri muutenkin kuin Suomessa. Jonkun mielestä tuo kaikki on pinnallista. Olkoon, kivaa se on kuitenkin.


Kauppareissun jälkeen suuntasimme Wildwood Parkiin patikoimaan. Puiston parkkipaikan infotaulussa varoiteltiin kalkkarokäärmeiden ja punkkien lisäksi vuoristoleijonista! Nyt tiedämme, että jos sellaisen tapaamme, emme suinkaan lähde juoksemaan vaan puhumme leijonalle vakaalla äänellä ja pyrimme näyttämään mahdollisimman suurilta. Hieno juttu.

Paradise Falls Trailin varrella luvattiin olevan vesiputous. Täällä joku oli hyvin skeptinen sen suhteen että tässä kuivuudessa vesiputouksesta tulisi vettäkin, mutta:Koska lämpöä taisi olla alle +30C, päätimme tehdä tästä retkestä vähän haasteellisemman ja jatkaa piknikpaikalta Lizard Rock Trailia ylös näköaloja katselemaan.


Se oli oivallinen päätös, sillä varjosta ei ollut tietoakaan ja me olimme niinkin oikeaoppisesti liikkeellä, että lippis oli vain nuorella miehellä, aurinkorasvaa ei kenelläkään eikä vettäkään ollut tarpeeksi. Jossain kohdassa vuorelle nousua alkoi usko pettää, mutta maisemat olivat hienoja ja yhdessä kaktuksessa oli kukkakin.Yhtään kalkkarokäärmettä tai vuoristoleijonaa emme tavanneet.

Kotiin tullessa juttelimme myös naapurin vanhemman herrasmiehen kanssa, joka vähän ihmetteli sitä, että emme ole olleet emmekä menossa Disneylandiin. Hän myös suositteli kovasti vierailua Santa Barbaraan, jonne yritämme tänään, kunhan suomalainen jääkiekko sallii. (Syvä huokaus.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tulee minulle tarkistettavaksi ennen julkaisua. Älä siis ihmettele, vaikka tähän menisi muutama päivä. Laitathan kommenttiin (etu)nimesi, jotta tiedän, kuka kirjoitti.