keskiviikko 25. joulukuuta 2013

Jouluaatto Kaliforniassa

Universal Studios aikaerorasituksen rippeillä vei veronsa. Aamuyöllä kuhkittiin täällä vuorotellen ja yhtä aikaa, välillä yritettiin nukkua huonolla menestyksellä ja lopulta sitten vain noustiin ylös.

Aamupalan jälkeen suunnattiin Thousand Oaksin ostoskeskukseen. Alennusmyynnitkin ovat pikkuhiljaa alkamassa. Suurten tavaratalojen (Macy's, JC Penneys ja Nordstroem) lisäksi siellä oli muutama kymmenen liikettä, mutta en löytänyt sitä, mitä etsin, eli hajustamattomia kynttilöitä. Niitä ei myöskään ole meidän lähisupermarketissa ja koska joulu ihan kohta on ohi, taitaa jäädä kokonaan hankkimatta, jos satutaan myöhemmin löytämään. Anaheimissa on Ikea ja olisi kuulemma hyvä idea, jos minä menisin sinne kynttiläostoksille, kun muu väki on jääkiekkoa katsomassa. Ikea! Mikä painajainen!

Seuraavaksi oli vuorossa etsiä jouluruokaa. Albertsonin lähikaupassa ei oikein mitään juhlaruokaa näyttänyt olevan, joten kokeilimme toista markettia. Lihatiskillä oli mainos kokonaisista valmiista jouluaterioista, joten ajattelimme sen olevan paras vaihtoehto. Kaikki oli kuitenkin loppuunmyyty, mutta avuliaat lihatiskin myyjät soittivat toiseen liikkeeseen ja varasivat sieltä meille viimeisen Prime rib -päivällisen, piirsivät kartan ja etsivät vielä liikkeen osoitteenkin navigaattoria varten.

Löysimme Pavilions-supermarketin pienin ponnisteluin ja muutaman u-käännöksen jälkeen. Marssimme lihatiskille, jossa alettiin etsiä tilaustamme. Ei löytynyt eikä kukaan ollut soittanut viimeiseen tuntiin. Juttu jatkui ihmetellen, kunnes selvisi, että haemme valmista ateriaa. Ne eivät suinkaan ole lihatiskillä (vaikka siinä niitä mainostettiinkin) vaan deli-tiskillä. Helpotuksen huokaus ja siirryimme seuraavalle tiskille. Sieltähän se löytyi, pahvilaatikollinen valmiita ruokia, mutta yllätykseksemme ne eivät olleet kypsiä. Kassalla taas kyseltiin bonuskorttia, mitä meillä ei ollut. Tähän kassamyyjä (jonka nimikyltissä luki esimies) totesi, että emmehän me kuitenkaan halua maksaa niistä ruoista täyttä hintaa ja naputteli koneeseen alennukset. Taas säästettiin 20$! Tästä tuli meidän uusi suosikkiliike.

Iltapäivällä kokit ryhtyivät töihin ja minä lähdin lenkille, autolla tietenkin. Tästä on sen verran matkaa varsinaiselle lenkkipolulle, etten olisi ehtinyt sinne kävelen ja saman päivän aikana takaisin. Taas kerran virhearviointi: lämmintä oli +28C ja minä kiipesin todella jyrkkää ja murenevaa rinnettä nelinkontin ylös. Teki nimittäin mieli nähdä maisemia. Maisemat olivat kivoja, mutta vähän huono olo tuli.


Takaisin parkkipaikalla aloin tutkia puiston kylttejä ja sieltä löytyi tällainen varoituskin:


Tuohan olisi ollut varsin hauska yllätys, jos olisi kurkistellut palaneen ruohon seasta kun melkein nenä maassa ylös kiipesin.

Kotona oli ruoka uunissa ja lopputulos ei ollut kovin näyttävä eikä kaikilta osiltaan hurjan maittavakaan, mutta olipa erilainen jouluateria.Meillä majailevat hollantilaiset olivat käyneet katsomassa joulurauhanjulistuksen, glögillä Turussa ja perinteisellä suomalaisella jouluaterialla Kiisanpirtissä. He kertovat olevansa tyytyväisiä, syöneensä liikaa ja lenkkeileensä vesisateessa, mutta sekään ei haittaa, sillä he ovat tottuneita vesisateeseen.

Nyt on sitten joulupäivä ja jopa täällä esim. ostoskeskukset kiinni. Supermarket tietenkin on auki klo 6-24, että nälkää ei nähdä tänäänkään. Viime yönä nukuttiin vähän paremmin ja pidempään eli ehkä pääsemme normaaliin rytmiin ennen kuin PITÄÄ lähteä takaisin Suomeen.

Hyvää kinkunsulattelua kaikille. Täällä alkaa alennysmyynnit huomenna klo 7, kun te vielä vietätte pyhäpäivää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tulee minulle tarkistettavaksi ennen julkaisua. Älä siis ihmettele, vaikka tähän menisi muutama päivä. Laitathan kommenttiin (etu)nimesi, jotta tiedän, kuka kirjoitti.