maanantai 1. kesäkuuta 2015

Lomalla ja matkalle!

Ensimmäinen kesälomapäivä on kiireinen: huomenaamulla anivarhain lennän siskoni kanssa Krakovaan ja sitä ennen on miljoona (tai ainakin kymmenen) asiaa hoidettavana. Tähän mennessä olen hoitanut pankki- ja vakuutusasiat, tehnyt lennon lähtöselvityksen ja printannut kaikki mahdolliset varaukset mukaan, lähetellyt puolalaisen vaihtokumppanin kanssa tekstareita ja juonut neljä espressoa. Nyt muutama sana blogiin ja sitten alkaa pakkaus. Huomattavasti helpompaa on lähteä liikkeelle näin, ettei meille kotiin ole tulossa ketään.

Nämä puolalaiset siis olivat meillä edellisvuodenvaihteessa. Me lennämme huomenna Krakovaan, olemme siellä kaksi yötä ihan hotellissa ja sitten jatkamme vuokra-autolla pieneen kylpyläkaupunkiin nimeltä Ustron. Vähän niin kuin keskelle ei mitään. Sinänsä lupaavaa, sillä nyt on oikeasti aika tyhjentää pää kesän viettoon. Ilma on surkea Suomessa, Etelä-Puolaan on luvassa +25C koko ajalle:-)Nyt jo alan uskoa, että Finnair saa minut perille huomenna. Lentojen kanssa on ollut niin paljon säätämistä, että muutaman kerran on meinannut epätoivo iskeä. Mehän ostimme lippumme tammikuussa ja sen jälkeen omalta osaltani niitä on muutettu kolme kertaa. Paluulennon ensimmäinen muutos oli sellainen, että Finnair ilmoitti tekstiviestillä, että lennon jälkimmäinen osa Helsingistä Turkuun on aikaistunut. Ihan kiva, mutta ongelmalliseksi asian teki sen, että jatkolento oli jo ennen ensimmäistä lentoa. Hieman hankala toteuttaa. Asiakaspalvelusta viestiini ei vastattu, ei myöskään yksityiseen FB-viestiin. Julkinen FB-julkaisu sitten sai lentoyhtiön liikkeelle. Tarjosivat ensin jatkolentoa SEURAAVANA PÄIVÄNÄ. Omalla kustannuksellani olisin saanut viettää puoli vuorokautta Helsinki-Vantaalla. Melkoisen väännön jälkeen lentoja muutettiin ja meille saatiin yhteys Berliinin kautta toimivaksi. Ei kovin miellyttävä, sillä lento lähtee klo 6.30 Krakovasta ja me olemme sieltä parin tunnin ajomatkan päässä. Mutta kuitenkin. Muutama viikko sitten tuli taas tekstiviesti: Helsinki-Turku -lento oli taas aikaistunut ja taas se lähti ennen saapumistamme Helsinkiin. Keitti ja kiehui, mutta asia järjestyi lopulta. Hieman (tai enemmänkin) ihmettelen tuota lentoyhtiön politiikka ilmoitella toteutuskelvottomista lentoyhteyksien muutoksista viesteillä. Jos asiakkaita oikeasti haluttaisiin palvella, muutokset ilmoitettaisiin vasta, kun yhteydet on varmistettu toimiviksi. On siis vaatimaton mielipiteeni.

Tilasimme myös Finnairin kautta taksin Krakovan lentokentälle odottamaan. Ihan sellaisen Executive-palvelun, kun se ei siellä juuri mitään maksanut. Jännä nähdä, miten palvelu toimii, kun lento kuitenkin on tunnin myöhässä.

Ustronista löytyi CC-haulla tällainen kuva, lupaavan näköistä lomanviettoaluetta, eikö vain:HomeExchange.com pyysi minulta talvella blogikirjoitusta sivuilleen. Se on nyt julkaistu tällaisessa osoitteessa:

http://blog.homeexchange.com/blog/meet-a-member/meet-a-member-nina-exchanging-second-homes/4058/

Palkkioksi sain ihan kokonaisen vuoden ilmaisen jäsenyyden, kyllä nyt kelpaa taas vaihtoja etsiä! Palailen asiaan Puolasta lähipäivinä (wifi pitäisi olla sekä hotellissa että loma-asunnolla ja matkakumppani ainakin yhtenä iltana töllöttää raveja...)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tulee minulle tarkistettavaksi ennen julkaisua. Älä siis ihmettele, vaikka tähän menisi muutama päivä. Laitathan kommenttiin (etu)nimesi, jotta tiedän, kuka kirjoitti.