lauantai 21. kesäkuuta 2014

Kotimatka

Onpas ihanaa olla kotona! Asuintilat ovat kahdessa kerroksessa ja jääkaappi on puhdas, kodinhoitohuoneessa on kuivausrumpu ja autossa automaattivaihteet. Ei tarvi yrittää jaksaa lähteä mihinkään vaan voi ihan rauhassa näpytellä tablettia, ulkona kun on kylmä ja sataa sekä vettä että rakeita. Eikä ole Bosche Bolleja ahmittavana eikä näy olohuoneen ikkunasta tuulimyllyä. Ei tarvi lähteä iltalenkille hiekkadyyneille lämpimässä auringonpaisteessa. Maskussa ei ole yhtään van Goghia, jota pitäisi päästä katsomaan. Kyllä ihmisen elämä olisi niin paljon helpompaa, kun pysyisi vaan kotona. Jostain syystä pelkkä ajatuskin kauhistuttaa, onneksi sähköpostin Matkat-kansiossa on vielä yksi käyttämätön lentolippu, kahden viikon päästä Zurichiin!

Kotimatka sujui torstaina kommelluksitta. Laukut jätettiin Amsterdamin keskusrautatieasemalle. Sieltä suuntasimme ratikalla van Gogh -museoon. Sisäänpääsy oli aikataulutettu, joten meille jäi toista tuntia aikaa tapettavaksi ennen taidemuseota. Muffinssikahville siis ja läheiseen puistoon kävelemään ja ihailemaan lasten ja nuorten luomaa taidetta. Tässä papukaijapuu:


Amsterdamista löytyy paljon ihailun arvoisia yksityiskohtia ihan ilma museokäyntejäkin.Kansallismuseon sisäpihalle ehdimme vielä ilmaiskonserttiinkin vähäksi aikaa ennen päivän kohokohtaa, van Gogh -museota. Aivan upea paikka, valtava määrä upeita maalauksia ja tietoakin olisi ollut koko päivän tarpeiksi, mutta sen osan jätimme aika vähille. Valokuvaus oli (onneksi) keskitetty muutamaan seinälle tehtyyn jäljennökseen.


Täysin mitäänsanomattoman pizzalounaan jälkeen aloimme harhailla vesisateessa Anne Frankin talolle. Vähän tarkempi etukäteissuunnittelu olisi ehkä valmistanut näkyyn, joka siellä odotti: jono kiemurteli kaduilla talon ulkopuolella. Meillä ei aika riittänyt parin tunnin seisoskeluun, joten luovuimme ajatuksesta ja piilopaikka jäi näkemättä. Kuninkaanlinnan aukiolla joimme lämpölampun alla kuninkaallisen hintaiset kahvit ja sitten vain kiertelimme katuja ja kujia pitkin rautatieasemalle.Matkalaukut säilytyksestä, junalla lentokentälle ja kommelluksitta kotiin vähän ennen kahta yöllä. Hieno viikko, kiitos Mirkka!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tulee minulle tarkistettavaksi ennen julkaisua. Älä siis ihmettele, vaikka tähän menisi muutama päivä. Laitathan kommenttiin (etu)nimesi, jotta tiedän, kuka kirjoitti.