perjantai 5. lokakuuta 2012

Sopimus kodinvaihtolomasta

Nyt olemme laatineet kanadalaisten kanssa sopimuksen ensi kesän lomastamme. Monet ovat kyselleet, mitä kodinvaihtoon sisältyy. Asioista sovitaan joka vaihdon osalta erikseen. Tämä vaihto on Intervacin kautta, ja siellä sopimuksen voi tehdä suoraan sivustolla. Näiden rekisteröityjen vaihtojen perusteella voi sitten päästä jäsenyystasolta toiselle. Tämä uusin sopimus sisältää seuraavaa:

- yhteystiedot ja vaihdettavan kodin osoite
- vaihdon päivät (laitoimme päivät valmiiksi, mutta sovimme, että tarkennamme vielä ennen lentojen varaamista)
- vaihtoon osallistuvat henkilöt
- auton vaihto: me olemme laittaneet auton tiedot, rajoittamattomat kilometrit ja vakuutuksen omavastuun; kanadalaiset antoivat kaksi autovaihtoehtoa, joista valitsemme
- puhelimen ja tietokoneen käyttöehdot: käytämme molemmissa kännyköitä, sillä meillä ei ole lankapuhelinta
- siivoussopimus: tässäkin vaihdossa voimme onneksi vaihtaa siivoojaa ja kumpikin maksaa omalleen
- sopimuksessa on paikka myös avaimille, mutta siihen emme katsoneet tarpeelliseksi laittaa mitään
- lemmikit: sovitaan lemmikkien hoidon järjestämisestä, meillä ei ole kummallakaan ja se on mainittukin sopimuksessa (lemmikkejä ei ole eikä niitä haluta vaihdossa)
-muissa asioissa olemme maininneet loma-asunnon käyttömahdollisuudesta
- vieraiden vastaanottaminen: olemme kumpikin antaneet luvan tuoda vieraita koteihimme. EI, en aio kutsua teitä kaikkia Montrealiin!
- liinavaatteiden käyttö: tällekin on oma kohtansa, vaikka en oikein osaa kuvitella kodinvaihtoa, johon lakanoita ei kuuluisi
- lisäksi voi ruksata kohdan, jossa lupaa peruutuksen sattuessa yrittää järjestää vaihtokumppanilleen asunnon
Lopuksi sopimuskaavakkeessa uhataan, että jos ilman painavaa syytä peruu jo sovitun vaihdon, saatetaan jäsenyys Intervacissa perua. Voi myös ilmoittaa halukkuutensa antaa lehti- tai tv-haastatteluja.

Sain Kingstonista viestin perheeltä, jonka kanssa olimme myös neuvotelleet vaihdosta. Kutsuivat meidät ensi kesänä kyläilemään vierasmajaansa. Asuvat St Lawrence-joen varrella, joten voisimme kuulemma mennä kalastamaan ja melomaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tulee minulle tarkistettavaksi ennen julkaisua. Älä siis ihmettele, vaikka tähän menisi muutama päivä. Laitathan kommenttiin (etu)nimesi, jotta tiedän, kuka kirjoitti.