sunnuntai 23. joulukuuta 2012

Matka Sveitsiiin joulunviettoon

Perjantaina vihdoin pääsimme matkaan. Sitä ennen oli tietenkin normaali matkaanlähtöpaniikki. Kotia piti yrittää järjestellä joulukuntoon, auto vaati siivousta ja pakatakin piti. Yksi meistä teki töitä viimeiseen iltamyöhään saakka, toinen on toipilaana ja kolmas teini-ikäinen. Kaikki nuo seikat tuntuvasti haittaavat asioiden edistymistä. Mutta lentokoneet eivät odota, ainakaan matkustajia. Kentälle oli siis lähdettävä, ja ne hommat, jotka siinä vaiheessa oli tekemättä, on sitä edelleenkin.

Muutama muukin viime hetken paniikki aiheutti päänvaivaa. Täällä Sveitsissä astianpesukone hajosi pari päivää ennen lähtöä, ja me jo pelkäsimme joutuvamme käsin tiskaamaan joulunpyhät, mutta uusi kone löytyi ja asennusfirma kävi sen asentamassa, joten nyt meillä on upouusi tiskari. Meillä taas kävi niin, että olimme sopineet menevämme kentälle toisella MB Vianolla, jotta vaihtareiden kaikki matkatavarat mahtuisivat kyytiin. Vaihtoon luvatussa Accordissani on aika pieni takaluukku, joten se ei olisi luultavasti riittänyt. Toinen Viano oli tarkoitus myydä, mutta yhtäkkiä yllättäen kävi niin, että molemmat kävivät kaupaksi noin viikko ennen matkaa. Lähetin Willille ja Ulrikelle viestin, jossa pyysin tarkennusta matkalaukkujen määrään, jotta voisin selvittää, mahtuvatko ne Hondaan. Lupasin kuitenkin, että me maksamme taksin lentokentältä meille ja takaisin, jos näin ei ole. Vastaus oli niin herkullinen, että ihan pakko laittaa se tähän:

 Hi Nina,
 what we hear for crasy things from you?! We are shocked a litte bit!
 Will there drive taxis in the middle of the night?
 We hope, that the Honda is not a small car like a Opel Corsa. What for
 a car is it?
 We come to have winter holiday, so we have a lot of luggage:
 1 piece baggage 82*54*29 cm
 1 piece baggage 75*48*29 cm
 2 pieces baggages 76*61*25 cm each one and
 4 pieces rucksacks 52*40*25 cm each one.
 Also we go to visit friends in Espoo for a few days. You know! Please think
 about renting a car for us on your money.
 We look forward to your reply.

Best wishes
 Willi and Ulrike

Huh huh! Piti hengähtää tovi, ennen kuin aloin vastata, että vaihtoauto ei ole oikeasti muuttunut, kyse on vain lentokenttämatkoista ja että kyllä Suomessa taksit ihan ajavat yölläkin... Tiettyyn rajaan asti epäkohteliaisuuden voi laittaa puutteellisen kielitaidon piikkiin, mutta tuossa nyt kyllä mielestäni raja ylittyi. Mutta asia saatiin selvitettyä.

Meidän matka sujui ihan kohtuullisesti. Lensimme Turusta Kööpenhaminan kautta Geneveen. Kööpenhaminassa tosin istuimme kentällä koneessa tunnin, kapteenin mukaan ilmastointia korjattiin. Aika kauhean metelin se ilmastointi piti joka kerran, kun yritettiin lähteä liikkeelle. Joka tapauksessa matkaan päästiin ja Geneveen saavuttiin vajaan tunnin myöhässä. Matkatavaroita odottaessamme availimme puhelimiamme. Minulle oli tekstiviesti Williltä, että avaimet ovat luukulla 90, joka sulkeutuu klo 20.30. Kello oli siinä vaiheessa 20.20! Muutama ylimääräinen sydämentykytys, jätin pojat odottamaan laukkuja ja rynnistin ulos ja lähtevien lentojen kerrokseen. Ajoissa ehdin ja avaimeni sain, mutta olisi tuossakin helposti voinut käydä niin, että olisimme odottaneet yön Genevessä. Kun sitten odottelin saapuvien ovella Karia ja Esaa, huomasin myös,että laukkutarrojen vastakappaleet olivat käsilaukussani. Olisi siitäkin hauska soppa syntynyt, jos ne laukut eivät olisi tulleetkaan ja miehet olisivat ilman kuitteja yrittäneet saada lentokenttähenkilökuntaa uskomaan, että kyllä meillä kolme laukkua oli.

Laukut kuitenkin  tulivat ja sitten lenkkeilimme kolmen laukun ja suksipussin kanssa vihoviimeiseen parkkitaloon, johon Willi oli saksalaisella säästäväisyydellä auton jättänyt. Tarkistin asian, terminaalin viereen pysäköiminen olisi maksanut kolmisen euroa enemmän vuorokaudelta ja nyt auto oli siellä muutaman tunnin. Auto löytyi: tiedossamme oli kerroksen, rivin ja autopaikan numerot sekä auton merkki, malli ja väri. Mutta jos olisimme onnistuneet olemaan sen noilla tiedoilla löytämättä, antenniin oli sidottu iloinen oranssinen Halloween-nauha, josta oli myös malli saamassamme kirjekuoressa.

Ajomatkaa oli puolisentoista tuntia, kaikki sujui hyvin. Pääsimme kotiin ja kaivoimme pakastimesta meille luvatut pizzat ja tutustuimme vähän joulukotiimme 2012. Talo on iso ja vähän liiankin siisti ja steriili. Nyt on taas sitä siivouspalvelua ikävä, miten me ikinä saadaan tämä kämppä kiiltämään näin kahden viikon päästä? Joulua on laitettu oikein kauniisti ja paljon, tässä osa olohuoneesta:


Lunta täällä oli vielä viime viikolla 25 cm, nyt ei mitään ole jäljellä ja lämpötila on plussan puolella. Ulkonakin on koristeltu joulua:


Alue on rauhallinen, muutaman omakotitalon rypäs maaseudulla:


Sveitsiläisten matka ei sujunut aivan yhtä hyvin kuin meidän: yöllä tuli viesti puoli kolmelta Suomen aikaa, että olivat parin tunnin myöhästymisen jälkeen perillä ja neljästä matkalaukusta yksi oli tullut Turkuun asti. Se olisi kyllä sinne Hondaankin mahtunut!

Perillä, asetuttu taloksi ja loma voi alkaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tulee minulle tarkistettavaksi ennen julkaisua. Älä siis ihmettele, vaikka tähän menisi muutama päivä. Laitathan kommenttiin (etu)nimesi, jotta tiedän, kuka kirjoitti.