lauantai 24. marraskuuta 2012

Hyvä kodinvaihtoilmoitus

Joskus kodinvaihtosivustoilla näkee todella surkeita ilmoituksia. Ennen oman sivun laatimista kannattaa selailla kriittisesti muiden sivuja ja miettiä, mitä itse haluaisi lukea ja nähdä mahdollisesta vaihtokodistaan.

1. KUVAT

Kuvia kannattaa ottaa sekä ulkoa että sisältä ja mielellään eri vuodenaikoina (tai lisätä kuvia vuodenaikojen vaihtuessa). Jos pihalla on uima-allas, trampoliini tai vaikka hieno grilli, se saattaa kiinnittää jonkun huomion. Yksittäisten kasvien kuvaamista en ihan ymmärrä, harvempi vaihtaa kotia hoitaakseen toisen puutarhaa, mutta olen kyllä nähnyt yhden ilmoituksen, jossa luki, että ei maisemoimattomia pihoja, kiitos.

Sisätiloista kiinnostanee lähinnä keittiön varustetaso ja siisteys sekä oleskelu- ja peseytymistilat. Suomalaisen kannattaa kuvata saunansa, se on luksusta ulkomaalaisille. Eikä kysymyksessä suinkaan tarvitse olla kylpylätason höyryhuone.

Monet laittavat kuvia myös perheestään. Me emme ole siihen ryhtyneet, sillä emme mielellämme jaa potrettejamme vapaasti internetissä. Joidenkin mielestä ilmeisesti heidän lapsensa ovat niin somia että se lisää heidän kotinsa viehätysvoimaa, vaikka useimmat toivonevat, että lapset eivät sisälly vaihtoon! Kun vaihdosta on sovittu, lähetän yleensä meistä kuvan sähköpostilla. Tämä väki kun ei ole niin kaunista, että sillä ketään houkuteltaisiin.

Sivuston salliman kuvamäärän puitteissa kannattaa myös laittaa kuvia ympäristöstä, luonnosta tai kaupungista. Meidän ilmoitusta kaunistaa muutama muumi.

2. TEKSTI

Jos hallitsee useampia kieliä, teksti kannattaa kirjoittaa niillä, varsinkin jos haluaa vaihtoon tietynkieliselle alueelle. Jos tavoittelee Ranskaa, mahdollisuudet kasvavat hurjasti, jos pystyy kommunikoimaan ranskaksi.

Kodista kannattaa kirjoittaa selkeästi, hyviä puolia korostaen ja ehdottoman rehellisesti. Miksi kertoisi, että pihalla on kaasugrilli, jos se ei toimi? Huoneista ja varusteista siis selkeä kuvaus, myös esim. urheiluvälineista, joita voi antaa lainaksi vaihtoperheelle. Polkupyörien lukumäärä saattaa myös olla tärkeä.

Kotikaupungin tai -alueen matkailutoimiston sivuille voi myös laittaa linkkejä. Sieltä ilmoitusta selailevat löytävät usein haluamaansa tietoa siitä, mitä juuri sinun alueellasi voi harrastaa ja kuvia.

Välttäisin liian pitkän ilmoituksen tekemistä. Joskus näkee mahdottoman pitkiä sepustuksia, jotka mitä ilmeisemmin on kopioitu jostain kaupunkia tai aluetta mainostavasta sivustosta. Väsyttävää ja turhauttavaa! Linkitä mieluummin.

3. OMAT TOIVOMUKSET

Sivulle lisätään myös omat kohde- ja ajankohtatoivomukset. Kohteeksi voi tietenkin laittaa, että on avoin kaikille ehdotuksille, mutta kannattaa ottaa huomioon, että monet hakevat vaihtokotia etsimällä omalle alueelleen haluavia. Ellei erittele kohteita, ei osu näihin haaveihin. Monet ovat sidottuja koulujen loma-aikoihin, joten jos siinä voi joustaa, mahdollisuuksia on paljon enemmän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tulee minulle tarkistettavaksi ennen julkaisua. Älä siis ihmettele, vaikka tähän menisi muutama päivä. Laitathan kommenttiin (etu)nimesi, jotta tiedän, kuka kirjoitti.