tiistai 27. elokuuta 2013

Missä kunnossa koti on kodinvaihdon jälkeen?

Taas tänään joku kysyi, missä kunnossa meidän koti oli tämänkesäisen vaihdon jäljiltä. Uskokaa nyt (tai älkää), mutta meidän koti ei ole yhtään kärsinyt näistä seitsemästä vaihdosta ulkomaisten perheiden kanssa. Jos oikein kovasti päätäni vaivaan, muistan seuraavat vahingot ja unohdukset:

1. Suihku oli pudonnut lattialle ja sen pää oli rikkoutunut. Vaihtoperhe oli hankkinut uuden pään, mutta oli pahoillaan, ettei ollut löytänyt juuri samanväristä. Emme olisi sitä huomanneet elleivät olisi kertoneet.

2. Kerran oli espressokeittimeen jäänyt vesi ja kun en itse sitä heti käyttänyt ja asiaa huomannut, siinä limaisessa mönjässä oli parin viikon päästä melkoinen putsaaminen. Mutta siis tiskaamalla sujui tuo asia. Gaggiani toimii edelleen mainiosti.


3. ???? Siinäpä ne, mitään muuta ei ole sattunut tai tapahtunut. Aina on ollut puhdasta ja siistiä ja niissäkin vaihdoissa, joihin on kuulunut loppusiivous, siivoojamme on aina välillä ihmetellyt, mitä hänen olisi tarkoitus vaihtareiden jäljiltä siivota.

Kertokaa nyt kaikki kyselijät kommenteissa, mitä pelkäisitte kodissanne tapahtuvan vaihdon aikana?

3 kommenttia:

 1. Olet ehkä jossakin vanhemmassa postauksessa kertonutkin mutta olisiko mahdollista kertoa "uusille seuraajille", minkä kokoinen teidän koti ja onko se kaupungissa vai maaseudulla? Olen ymmärtänyt, että asuisitte omakotitalossa. Ovatkohan kerrostalokodit suosiossa ollenkaan? Olen ymmärtänyt, että auto/autot ovat aina kuuluneet mukaan vaihtosopimukseen? Sitten taisi olla myös kesämökki. Onko se suuri etu mielestäsi? Olen tosi kiinnostunut tästä systeemistä, itse asumme Helsingissä kerrostaloasunnossa.

  VastaaPoista
 2. Hei Tuuli,

  meidän koti on keskikokoinen omakotitalo Maskussa, maaseudulla siis. Turkuun on matkaa reilut 20 km. Kyllä vaihtokodeissa on paljonkin kerrostaloasuntoja, kaikenkokoisia sellaisia. Monille sijainti on kuitenkin tärkeämpi kuin asunto itsessään. Ihan varmasti helsinkiläiseen kerrostaloasuntoon olisi tulijoita, monet arvostavat sitä, että pääsevät liikkumaan lomalla julkisilla kulkuneuvoilla eikä tarvitse autoilla.
  Mökistä olisi varmasti enemmän etua, jos se olisi hieno, helpompien kulkuyhteyksien päässä ja siihen voisi liittää auton. On joitakin perheitä, jotka nimenomaan haluavat suomalaiselle kesämökille, mutta meille se on tuonut varsinaisesti vain yhden vaihdon, tämän tulevan Kalifornian matkan.
  Auto on meillä yleensä kuulunut vaihtoon, mutta nyt jouluna vuokraamme auton, sillä kun kalifornialaiset menevät meidän mökille ensi kesänä, ei meillä ole antaa heille autoa käyttöön, kun olemme itse kotona. Tämä menee vähän niin, että jos autoa tarvitaan, sellainen on. Kaupunkilaisilla ei aina ole. Joidenkin olen nähnyt ilmoittavan, että antavat omat kuukausikorttinsa julkiseen liikenteeseen vaihdossa autosta.
  Toivottavasti tästä oli apua!

  VastaaPoista

Kommenttisi tulee minulle tarkistettavaksi ennen julkaisua. Älä siis ihmettele, vaikka tähän menisi muutama päivä. Laitathan kommenttiin (etu)nimesi, jotta tiedän, kuka kirjoitti.