torstai 13. syyskuuta 2012

Kodinvaihto Montrealiin toteutuu!

Tai siltä nyt ainakin näyttää. Perhe, jonka kanssa jo elokuun alussa keskustelimme vaihdosta, kirjoitti alkuviikosta ja kyseli lisää. Tämä on siitä hauska perhe, että ovat rohkeasti ja viitseliäästi kyselleet kaikenlaista ja pyysivät jopa kuvan saunasta. Nyt vuorossa oli Suomen kesäsää, onko kotimme ja automme ilmastoituja. Halusivat myös tietää, minkälaisen auton antaisimme vaihdossa. Perheellä on pieni loma-asunto Mont Tremblantin vuoristoalueella ja he halusivat tietää, onko meillä jotain kesä- tai kakkosasuntoa antaa heidän käyttöönsä. Lopuksi vielä kyselivät, millaista matkustaminen Itämerellä on, kuinka kovaa merenkäynti on esimerkiksi matkalla Turusta Tukholmaan. Perheen isällä on kuulemma suunnattomia vaikeuksia matkustaa veden päällä.

Vastailin eilen noihin kysymyksiin parhaani mukaan, vastaukset tuntuivat tyydyttävän ja minun vanha Accordinikin kelpaavan, joten nyt alkaa olla vaihto sovittuna heinäkuulle. Pituus on vielä hieman auki, mutta ainakin kaksi viikkoa olisi varmaa. Tämänhetkinen epävarmuustekijä on se, että löysin sunnuntai-iltana bostonilaisen perheen, joka haluaisi vaihtaa Suomeen ja lähetin välittömästi kyselyn. Sieltä tulikin vastaus, että ovat kiinnostuneita ja palaavat asiaan lähiaikoina. Saattaa siis olla, että matkaamme ensin pariksi viikoksi Bostoniin ja sitten toiseksi mokomaksi Montrealiin. Kuulinko kateellisen huokauksen?

Millaisia nuo vaihtokodit sitten ovat? Montrealin koti on kaupungilla, Montrealin saarella, isohko omakotitalo uima-altaalla ja jokinäkymillä. Ja kyllä, asia on varmistettu, perheellä käy siivooja! Bostonin koti on esikaupungissa, 1899 rakennettu viktoriaaninen kolmikerroksinen talo, jossa on 6+ makuuhuonetta, mitä ihmettä se plussa sitten ikinä tarkoittaakaan. Keskustelut siis jatkuvat, sitä odotellessa voi vaikka yrittää välttää työntekoa Googlen kuvahaulla:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tulee minulle tarkistettavaksi ennen julkaisua. Älä siis ihmettele, vaikka tähän menisi muutama päivä. Laitathan kommenttiin (etu)nimesi, jotta tiedän, kuka kirjoitti.