lauantai 14. huhtikuuta 2012

Sopimista

Eilen illalla puhelun jälkeen tuli vielä Sveitsistä sähköposti. Siihen oli tarkkaan listattu, mitä yhdessä sovittiin ja vielä muita asioita, joista pitäisi sopia. Tähän tyyliin:

Kun lähdemme kotoa ennen vaihtoa, laitamme sänkyihin puhtaat lakanat. Olkaa ystävällisiä ja peskää meiltä jääneet likaiset lakanat. Kun lähdemme teiltä, laitamme käytetyt lakanat pyykkikoriin. Emme laita sänkyihin puhtaita lakanoita. Tehkää te samoin.

Autossa ei saa syödä mitään. Ei saa myöskään juoda muuta kuin vettä. Auto siivotaan sisältä vaihdon lopuksi.

Te hankitte meille joulukuusen valmiiksi ja laitatte koristeet viereen laatikossa. Me koristelemme itse. Ennen vaihdon päättymistä riisumme kuusen koristeista ja nostamme ulos.

Ja lista jatkuu. Onko tuo sveitsiläistä pilkuntarkkuutta? Mutta toisaalta on ihanaa, että tietää, mitä odotetaan eikä tarvitse ihmetellä, voiko käyttää isäntien astianpesuainetta. Ja siis tuo kaikki oli hyvin positiivisessa hengessä juteltu ja kirjoitettu. Tällä perheellä on 25 vaihtoa takana, joten ehkä ovat oppineet vääntämään kaiken rautalangasta.
Tuossa minikuva Sveitsin kodistamme ja autostamme.

Varoitin vielä, että Suomessa on tosi pimeää ja päivät lyhyitä joulukuussa. Olivat asiasta kuulleet ja haluavat kuulemma nähdä, mitä se luonnossa tarkoittaa.

Olen tässä talven aikana tehnyt ihan hurjasti työtä näiden vaihtojen eteen. Mutta nyt niitä on siis loppuvuodelle luvassa neljä, joten alkaa olla aika nauttia työn hedelmistä. Kesälomaa, syyslomaa ja joululomaa odotellessa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tulee minulle tarkistettavaksi ennen julkaisua. Älä siis ihmettele, vaikka tähän menisi muutama päivä. Laitathan kommenttiin (etu)nimesi, jotta tiedän, kuka kirjoitti.