perjantai 13. huhtikuuta 2012

Jouluksi Sveitsiin?

Tällä viikolla huomasin, että sveitsiläinen perhe oli käynyt meidän Intervac-sivullamme ja hakee vaihtoa jouluksi. Kävin katsomassa heidän tietonsa ja hyvältä näytti. Sen tarkemmin asiaa miettimättä lähetin heille viestin ja kysyin, haluaisivatko mahdollisesti tulla meille jouluksi. En oikeastaan odottanut myönteistä vastausta, mutta ihme tapahtui.

Eilen sain Ulrikelta ja Williltä viestin, että heitä kovasti kiinnostaisi tämä vaihto ja liudan kysymyksiä Turun seudusta. Viestistä näkyi, että olivat hakeneet jo paljon tietoa ja katsoneet lentojakin. Mutta mutta... Voiko täällä mennä pororekiajelulle jouluna? No ei voi. Yritin vastailla mahdollisimman realistisesti ja kerroin esimerkiksi, että lumen määrää tällä seudulla on mahdoton ennustaa, joskus sitä on olemattoman vähän. Porojen luo on matkaa tuhat kilometriä. Tässä vaiheessa ajattelin, että nyt tulee kiitos ei -viesti, mutta eipä tullutkaan. Meillä on tänään illalla skype-treffit ja jutellaan lisää.

Nyt on vähän epätodellinen olo. En ollut ollenkaan ajatellut vaihtoa Sveitsiin jouluna vaan tämä oli ihan hetken mielijohde. Mutta meistä ei kukaan ole koskaan käynyt Sveitsissä, joten kovasti kiinnostaa.  Talo ei ole missään hiihtokeskuksessa, mutta muutama on aika lähellä, joten perheen miesväki pääsisi vihdoin Alpeille laskettelemaan ja minä lumikenkäilemään. Tai ihan vaan ihmettelemään ja ihastelemaan maisemia, syömään sveitsiläistä suklaata ja juustoja (Gruyere on siinä ihan lähellä).

Nyt juuri tuli sähköpostia Williltä, joka oli alkanut miettiä ehdotustani, että Turun sijasta lentäisivät Helsinkiin. Eivät kuulemma halua ajaa niin pitkää matkaa Suomen jäisillä teillä, suostuvat lentämään vain Turkuun. Ja hauska juttu: heille lentohinta Finnairilla on sama, vaikka siinä olisi jatkolento Turkuun, meille se maksaa monta sataa euroa enemmän. Mutta onneksi on tuo SAS, joka on halvempi. Ja kaikki on suhteellista, eipä tämä silti maksaisi lähellekään samaa kuin kuusi päivää Levillä viime jouluna.....

Jännä nähdä, tuleeko tästä jotain. Ellei, täytyy miettiä jotain muuta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tulee minulle tarkistettavaksi ennen julkaisua. Älä siis ihmettele, vaikka tähän menisi muutama päivä. Laitathan kommenttiin (etu)nimesi, jotta tiedän, kuka kirjoitti.