lauantai 12. syyskuuta 2015

Uusia suunnitelmia

Mallorcan kodinvaihto ei siis loppujen lopuksikaan ollut kodinvaihto vaan olimme vaihtokumppanimme kustannuksella viikon hotellissa Palma de Mallorcassa. Hotellin suhteen kävi sellainen hauska juttu, että hotels.comin sivuilla oli huoneesta väärät kuvat. Luulimme varanneemme huoneen, jossa oli pieni oleskelualue, mutta meille annettiin tavallinen pieni huone. Kun kävin respassa asiaa ihmettelemässä, ensin levittelivät vain käsiään, ei voi tehdä mitään eivätkä yhtään ymmärtäneet mistä kuva oli sivuille tullut. Aloin siinä sitten saman tien kirjoittaa varaussivustolle ja kas kummaa, meille löytyikin yhtäkkiä parempi huone. Se olikin sitten kunnolla parempi, sviitti omalla kattoterassilla ja näköalalla satamaan.
Vaikka kovasti mielelläni olisin viettänyt viikon Pedron fincassa, ei tuossakaan mitään valittamista ollut. Eikä tarvinnut siivota.
Palmasta saatiin tarpeeksemme parissa päivässä. Vuokrasimme auton kolmeksi päiväksi ja kiersimme sillä saaren melkein kokonaan. Viikko siis riitti vallan mainiosti, lepoloma maaseudulla olisi viihdyttänyt varmaan pidempäänkin.

Nyt on sitten taas työt haitanneet harrastuksia ikävästi. Siitä huolimatta olemme saaneet sovittua eriaikaisen vaihdon huhtikuuksi lähelle San Franciscoa, Walnut Creek on kaupungin nimi. Vaihtokumppanimme on yli kahdeksankymppinen pariskunta, joka lähtee keväällä kolmen kuukauden Tyynenmeren risteilylle. Suomeen he toivovat tulevansa alkukesällä 2017. Tässä meidän lomakoti neljän viikon ajan ensi keväänä:


Vaihtoon sisältyy siivooja, puutarhuri, kaksi autoa ja takapihalla uima-allas ja tenniskenttä. (Kuulenko kateellisten voihkinaa?) Kun ei samanaikaista vaihtoa alkanut löytyä, päätimme hyväksyä tuon, vaikka on olemassa riski, että joudutaan osittain yöpymään hotellissa, jos vaihtarit Suomeen asti joskus tulevat.

Samalla neuvottelemme myös kodinvaihdosta Havaijille. Oikeastaan olemme jo sopineet neljän viikon vaihdon Havaijin isolle saarelle, mutta ajankohta on vielä päättämättä. Ja sitten pitäisi löytyä joku tänne meille huhtikuuksi. Ellei vaihtoa löydy, otamme varmaan talonvahdin sellaisiin keskittyneeltä sivustolta, ettei koti jää tyhjäksi neljäksi viikoksi.

Olemme päättäneet, että tänä talvena emme matkusta ainakaan kotia vaihtamalla. Vaihteen vuoksi ajattelimme pysyä kotona ja paistaa kinkkua ja pipareita. Keväällähän meitä odottaa aurinkoinen Kalifornia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tulee minulle tarkistettavaksi ennen julkaisua. Älä siis ihmettele, vaikka tähän menisi muutama päivä. Laitathan kommenttiin (etu)nimesi, jotta tiedän, kuka kirjoitti.