sunnuntai 31. elokuuta 2014

Kodinvaihdot sovittu Mallorcalle ja Kalifoniaan!


 

Tuo kuva on Joshua Treen kansallispuistosta Kaliforniasta ja sinne olen menossa patikoimaan joululomalla. Olemme nyt sopineet seuraavat kodinvaihdot ja matkaamme siis ennen joulua vähän yli kahdeksi viikoksi Kaliforniaan, Redlandsin kaupunkiin, joka on noin 50 mailia Los Angelesista itään päin, San Bernardinon vuoriston juurella. Tämä sovittiin taas eriaikaiseksi eli Ken ja Chau tulevat meille kesällä.

Työstä kävi kyllä taas tämäkin vaihdon etsiminen. Kuukausia meni ja kymmeniä (ellei ihan satoja) viestejä tuli lähetettyä kunnes sitten tärppäsi - ja kaksi kertaa samana päivänä. Juuri kun olimme luovuttamassa! Oli nimittäin päätetty että ellei tämän viikon aikana löydy mitään, vuokraamme asunnon Floridasta viikonlopun aikana. Ensin tulikin sitten myöntävä vastaus saksalaiselta pariskunnalta, jolla on loma-asunto (tai kaksikin) Clearwaterissa Floridassa sekä Keniltä Redlandsista. Perhe äänesti yksimielisesti Kaliforniaan matkaamisen puolesta, joten siihen tartuimme kiinni ja minä muotoilin nöyrän pahoittelevan viestin saksalaisille.

Tuohon valintaan oli montakin syytä. Ensinnäkin kommunikointi saksalaisten kanssa oli vähän kömpelöä. Heillä oli vaikeuksia ymmärtää yksinkertaisia englanninkielisiä viestejä, mikä vähän ennakoi sitä että myöhemmin olisi saattanut tulla väärinkäsityksiä. Kielivaikeuksia olemme jo kantapään kautta oppineet välttelemään. Floridan asunto oli kerrostalokaksio turistialueella, Kalifornian koti iso omakotitalo tavallisella asuinalueella. Meidän mielestä nuo tavalliset alueet ovat niin kovin paljon mielenkiintoisempia. Lisäksi ainakin yhden perheenjäsenen äänestyskäyttäytymiseen vaikutti selkeästi Anaheimin jääkiekkohalli Honda Center. Siellähän oltiin viime joululomallakin:


Muuten löytyy kyllä uutta tekemistä, viimevuotisia jalanjälkiämme ei tarvi seurata, ainakaan enempää kuin ihan itse halutaan. Meillä on myös päivälliskutsu erään perheen luo Camarilloon. He eivät olleet halukkaita matkustamaan Suomeen, mutta kutsuivat meidät vieraikseen pariksi viikoksi vastauksena minun lähettämään kodinvaihtokyselyyn. Se koti on jonkinlainen ranch, joten sinne olisi kyllä mahtunut. Kun nyt vastailin, että löysimme vaihdon, he lähettivät puhelinnumeron ja pyysivät ottamaan yhteyttä, kun olemme siellä. He haluaisivat tarjota meille päivällisen! Ihan uskomatonta. En oikein tiedä, pitäisikö tuohon uskoa vai onko se vain amerikkalaista kohteliaisuutta. Mutta tuo numeron lähettäminen kyllä mielestäni viittaa jonkinasteiseen vilpittömyyteen.

Lennot on tänään aamuvarhaisella ostettu. Kenin neuvon mukaisesti emme lennä Los Angelesin kansainväliselle lentokentälle vaan Ontarioon, joka on sekä pienempi että lähempänä. Autosta ei ole keskusteltu, näissä eriaikaisissa vaihdoissa se on vähän vaikea järjestää. Se ei meitä sureta, sillä USA:ssa auton vuokraus on halpaa. Paitsi jos vuokraa Corvetten niin kuin täällä vähän haaveiltiin. Ei, se haaveilija en ollut minä.

Keniin olen tutustunut lisää hänen verkkosivunsa kautta. Tämä herrasmies on 75-vuotias eläkkeellä oleva juristi, jonka vaimo kuoli ennenaikaisesti. Nyt hän matkustaa tyttöystävänsä kanssa.

Meille on viime viikkoina tullut useita jouluvaihtokyselyjä Euroopasta. Vastasin tänään yhdelle ranskalaiselle perheelle. Jos he eivät ole vielä vaihtoa löytäneet, voivat tulla meille pisteillä. Tämä on Guest to Guest -sivuston järjestelmä, jossa vaihdon ei tarvitse olla vastavuoroinen vaan siitä saa isäntäperhe pisteitä, joilla voi sitten vuorostaan "ostaa" vaihdon itse haluamastaan kohteesta. Tuo on vähän erilainen sivusto. Se on myös ilmainen. Itse maksoin 25€ siitä, että he todensivat henkilöllisyyteni. Näin luultavasti lisäsin mahdollisuuksiani löytää vaihtoja. Jos haluat tutustua, tässä pieni promootiolinkki sivuille (jos siis liityt tästä linkistä, saan muutaman pisteen, en rahaa):

http://www.guesttoguest.com/?sponsorship_key=351-69090-d1f0931d

Olen sen verran uusi tuolla sivustolla, että en osaa vielä arvioida sen toimivuutta. Yhden vaihdon olen sitä kautta sopinut, hiihtolomaksi meille tulee perhe Mallorcalta ja me menemme heidän mallorcalaiseen fincaansa (vanha kivitalo maaseudulla) luultavasti ensi kesänä. Tuon sovimme kuitenkin ihan vastavuoroiseksi ilman mitään pisteitä tai takuumaksuja (GTG:llä on sellainenkin mahdollista).

Mutta tässä siis vielä kuva meidän joulukodista. Olisipa pian joulu!

4 kommenttia:

 1. Liityin mielenkiinnosta tuolle Guest to Guest -sivustolle; ainakin voin selailla kivoja talokuvia, vaikka siitä ei mitään sen konkreettisempaa irtoaisikaan!

  VastaaPoista
 2. Marita, siitä se alkaa! Ensin vähän selaillaan, sitten kokeillaan ja kuinkas ollakaan, ollaan koukussa!

  VastaaPoista
 3. Hei! Kiitos todella mielenkiintoisesta blogista! Eksyin sivuillesi googlen kautta, ja jäin lukemaan monista vaihdoistanne. Olemme 5-henkinen perhe, ja tällainen kodinvaihto kyllä houkuttelisi. Asumme muuten sattumalta myös Turun lähellä. Pitääkin jutella miehelle tällaisesta mahdollisuudesta. Ihan kaikkia kirjoituksiasi en ehtinyt lukea, eli olet saattanut näihin jo vastata, mutta kysyisin, onko teille koskaan tullut pettymystä - talo ei ole ollut kuvaillun kaltainen, omassa kodissanne on sattunut jotain tms.? Terv/ Jonna

  VastaaPoista
 4. Hei Jonna, kiitos kommentista ja anteeksi, että vastaus on viipynyt. Talojen suhteen ei ole ollut pettymyksiä, paitsi että pari kertaa olisi siisteydessä ollut toivomisen varaa. Monet asiat ovat kuitenkin suhteellisia. Sekä tukholmalaiset että marseillelaiset vakuuttivat, että heiltä on helppo liikkua kaupungille julkisilla kulkuneuvoilla. Tukholmassa piti ensin kävellä jonkun matkaa, mennä bussilla metroasemalle ja vasta sieltä pääsi näppärästi keskustaan. Koko hommaan taisi mennä tunti yhteen suuntaan, joten eipä viitsitty kesken päivän kotona käydä. Marseillessa viimeinen bussi meni meille iltakahdeksalta, joten päivälliset kaupungilla sai unohtaa ellei halunnut menettää hermojaan parkkipaikan kanssa. Mutta nuo ovat aika pieniä juttuja. Kerran oli myös grilli niin kamalassa kunnossa että grillaamatta jäi.
  Muutama astia on mennyt rikki puolin ja toisin, mutta mitään isompaa ei ole sattunut. Meidän maailma ei hajonneesta lautasesta järise ja itse olemme aina pyrkineet hankkimaan vastaavan(laisen) tilalle. Riskejä on, mutta eivät ne ihan niin suuria ole kuin useimmat tuntuvat luuleva. T. Nina

  VastaaPoista

Kommenttisi tulee minulle tarkistettavaksi ennen julkaisua. Älä siis ihmettele, vaikka tähän menisi muutama päivä. Laitathan kommenttiin (etu)nimesi, jotta tiedän, kuka kirjoitti.