keskiviikko 4. syyskuuta 2013

Kolme kodinvaihtoa seuraavan 11 kk:n aikana!

Yes! Eilen illalla sain viestin Angelikalta Sveitsistä, että he ovat päättäneet vaihtaa kotia meidän kanssamme ensi kesänä. Vielä vähän hiotaan yksityiskohtia, mutta päälinjat on sovittu eli vaihtopäivät ja auton käyttö. Vaihtoperheellä on kolme lasta, joten yksi heistä joutuu nukkumaan joko lattialla patjalla tai sohvalla, mutta sekin asia on sovittu yhteisymmärryksessä.

Vaihtokoti on ihan tavallinen kohtuukokoinen omakotitalo, mutta ne näköalat... Eihän siellä oikeastaan tarvisi lomalla muuta tehdäkään kuin istua parvekkeella ja huokailla:


Tämä perhe halusi, että me tulemme päivää ennen heidän matkaansa, he hakevat meidät lentokentältä ja opastavat kaikki asiat. Suostuin siihen, vaikka emme kovin helposti uusille tuttavuuksille lämpeneviä olekaan. Ilmeisesti joillekin lisää vaihdossa turvallisuuden tunnetta se, että ovat tavanneet vaihtokumppaninsa ihan henkilökohtaisesti. Vähän se kyllä hirvittää, jos me kaikki kahdeksan nukumme sen yön saman katon alla, mutta talo on aika suuri, joten kai se onnistuu. Salaisesti toivon kyllä, että majoittuvat sukulaisiin.

Perheellä on myös vaatimaton loma-asunto ihan oikeasti vuoristossa eikä vain sen juurella, sitä saamme halutesamme käyttää. Kaikennäköistä vapaa-ajanvempainta tuntuu myös olevan riittämiin, mm. kolme kanoottia. Luvassa on siis melontaakin, jos tuolta parvekkeelta saamme hilattua itsemme jonnekin.

Koti on tämännäköinen:


Jouduin nyt sitten kirjoittamaan kahdelle perheelle Ranskan Alpeille, että valitettavasti emme vaihda heidän kanssaan ensi kesänä, mutta toivottavasti joskus tulevaisuudessa. Voih ja nyyh, mutta ihan joka paikkaan ei ehdi, kun tuo työssäkäynti haittaa tätä muuta elämää niin suunnattomasti.

Mutta hups! Nyt on kolme sopimusta seuraavan 11 kuukauden ajalle, joten taitaa olla kiintiö täynnä. On ollut tosi mielenkiintoista nyt muutama viikko aktiivisesti tutkiskella noita listauksia ja yrittää löytää itseä miellyttäviä. Toisaalta on kyllä hurjan ihanaa, että ne kohteet ovat nyt selvillä ja voi vain etsiä tietoa ja kuvia netistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tulee minulle tarkistettavaksi ennen julkaisua. Älä siis ihmettele, vaikka tähän menisi muutama päivä. Laitathan kommenttiin (etu)nimesi, jotta tiedän, kuka kirjoitti.