maanantai 2. tammikuuta 2017

Kew Gardensin joulu (vähän myöhässä)

Asun täällä Richmondissa aivan kuninkaallisen kasvitieteellisen puutarhan, Kew Gardensin, vieressä. Puutarhassa on joulun aikoihin iltaisin eräänlainen joulushowpolku, lähinnä valoilla toteutettu. Kun katsoin sivuja kotona, kaikki illat uuteen vuoteen asti oli loppuunmyytyjä, mutta uudenvuodenpäivänä oli tilaa. Ostin siis siihen lipun ja saman tien alennettuun hintaan pääsylipun puutarhaan samalle päivälle. Luvassa oli siis kaksi puutarhavierailua samalle päivälle. Ja kuinkas ollakaan, se oli se yksi ja ainoa sadepäivä tämän viikon aikana! Puhelimeni kertoi, että sateen mahdollisuus on 100%. Aika korkea siis.

Ihan aamulla ei satanut, joten melkoisen lenkin ehdin tehdä kuivana. Iltapäivällä lounastin ja kiersin kasvihuoneita. Paikka on hieno näin talvellakin, mutta varmaan aivan loistokas keväällä ja kesällä.


Heathrow on niin lähellä, että yläpuolella jylisivät lentokoneet koko ajan.Iloisessa vesisateessa ulkoilutin koiran ja kahdeksaksi suuntasin takaisin puutarhaan. Aika turha reissu. Olisi ollut varmasti hienoa kuivalla kelillä, mutta nyt lähinnä sateenvarjot törmäilivät toisiinsa. Pieniä musiikkiesityksiä ja näytlmiäkin oli ja ihailin kyllä kovasti esiintyjien tsemppausta. Hyytävän kylmässä kaatosteessa siellä lauloivat, että Everybody's having fun... 

Suosittelen siis Kew Gardensia aina kuivalla säällä ja joulushowtakin. Se tosin taitaa olla niin loppuunmyyty aina, että sääriski on otettava.

Täällä kotona kaikki on hyvin. Mutta voisiko joku LVI-asiantuntija tulla opastamaan brittejä putki- ja lämmitysasioissa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tulee minulle tarkistettavaksi ennen julkaisua. Älä siis ihmettele, vaikka tähän menisi muutama päivä. Laitathan kommenttiin (etu)nimesi, jotta tiedän, kuka kirjoitti.