perjantai 2. tammikuuta 2015

Hollywoodin kirjaimia metsästämässä

Aloitimme uuden vuoden reippaasti, vaikka kovin aikaisin aamulla ei jaksettukaan nousta. Olimme jo kotona selvitelleet mahdollisuuksia patikoida Hollywoodin kukkuloilla näkyville kirjaimille ja nyt kun flunssapotilas alkaa voida paremmin, oli viimeinen mahdollisuus tehdä suunnitelmasta totta. Täällä Redlandsissa on nyt ollut viileämpää, nippanappa plussan puolella öisin ja päivälläkin välillä jäänyt kymmeneen asteeseen, joten pukeutuminen aiheutti vähän päävaivaa. Hollywoodin ennuste lupasi kuitenkin +16C. Liikaahan sitä vaatetta sitten oli kaikilla, auringonpaisteessa ylös kiivetessä oli pikemminkin (tuskan)hiki.

Lumianavigointi ei oikein ottanut onnistuakseen, mutta muutaman harhapolun jälkeen löydettiin perille Wonder View Trail -polun lähtöpisteeseen. Eikä tarvinnut pelätä olevansa väärässä paikassa, sen verran oli autoja kadun varrelle pysäköityinä ja muita seuraamalla löytyi polkukin. Tästä lähdettiin liikkeelle puolen päivän jälkeen.


Kokonaismatka oli vain vähän yli viisi kilometriä, mutta alun nousu oli aika vaativa perheen rapakuntoisille. Yksi epäili kuolevansakin, mutta mitäpä siitä kun taivaaseen tunnuttiin muutenkin kiipeävän. Muutenkaan tämä polku ei ollut ihan helpoimmasta päästä, melko kivikkoinen ja päällä irtohiekkaa.
Maisemat korvasivat kyllä kaiken puuskutuksen, reitin eri kohdista näkyi eri puolille Los Angelesia. Näkymiä ihailtiin ja kuvattiin (sen varjolla sai useammin tasata hengitystä).


Eivät nuo puhelinkuvat tietenkään mitenkään tee oikeutta näkymille, mutta saa tuosta jonkinlaisen käsityksen. Polku vie merkin taakse, etupuolella ei saa kävellä, alue on suojeltu ja kameroilla valvottu, sakkoa luvattiin laittomasta aidan ylityksestä 105$. Väkeä oli paikalla paljon, toisesta suunnasta tuli päällystetty kävelytie.


Samaa tietä harjannetta takaisin. Matkalla on erään puun alla vihko, johon kävelijät voivat kirjoittaa terveisensä, niin teimme mekin.Meidän mielestä oli hieno kokemus ja onneksi oli vähän viileämpää. Ihmiset olivat ystävällisiä ja hyväntuulisia, monet toivottivat hyvää uutta vuotta.

Lopuksi kiersimme autolla mahdollisimman lähelle merkin etupuolelle. Hirveä ryysis ja poliiseja valvomassa joka mutkassa ja monille teille oli ajaminen ehdottomasti isoilla kirjaimilla moneen kertaan kielletty. Meillä kävi tuuri, saatiin auto parkkiin ja päästiin kuvailemaan.


Tupakointi oli lystikkäällä tavalla kielletty.


Tässä vielä vähän Hollywoodin kasvillisuutta.


Nyt onkin sitten siivoiltu ja pakkailtu. Aamulla lähdetään San Diegoon, mistä tullaan kotiin lauantai-iltana. Kenneth on silloin jo palannut Illinoisista. Sunnuntaina lähdetään kotimatkalle :-(

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tulee minulle tarkistettavaksi ennen julkaisua. Älä siis ihmettele, vaikka tähän menisi muutama päivä. Laitathan kommenttiin (etu)nimesi, jotta tiedän, kuka kirjoitti.