lauantai 8. helmikuuta 2014

Helmikuun kuulumisia

Viikon päästä alkaa hiihtoloma ja meilläkin on pähkäilty lomanviettotapoja viime viikkojen aikana. Dublinista tuli kodinvaihtopyyntökin juuri samoille päiville kuin mekin olisimme voineet matkustaa. Koti oli kiva ja ihan keskustassa, joten tätä ehdotusta mietittiin täällä ihan tosissaan. Loppujen lopuksi kuitenkin kiitin kauniisti ei. Miksi?

Vaihdon suunnittelemisessa on aina aika paljon vaivaa, aikataulujen sopimista, oman ohjelman miettimistä, vaihtokumppaneille tiedon etsimistä sekä kodin kuntoon laittamista. Kun kyse on vain viikosta, kannattaa tarkkaan miettiä onko saatava hyöty kaiken vaivan väärtti. Tässä tapauksessa totesin, että ei ole. Irlannin sää helmikuussa ei juuri houkuttele, sitä samaa saa tänä talvena yllin kyllin täällä Etelä-Suomessa. Jos sitten Dubliniin olisinkin halunnut, keskustassa en viikon aikana olisi autoa tarvinnut eikä vasemmanpuoleinen liikenne ainakaan lisää ajeluintoa. Hotellihuoneen saa Dublinista viikoksi muutamalla satasella ja sen verran sitä jaksaa hotellihuoneessa asustellakin. Jos siis olisimme päättäneet jossain vakavassa mielenhäiriössä helmikuussa matkustaa Irlantiin, emme olisi vaihtaneet kotia vaan päätyneet hotelliin. Paljon kyllä harrastetaan ihan viikonloppuvaihtojakin, mutta sen vaihtoehdon olen kyllä sulkenut omistani pois.

Käväisen hiihtolomalla Tukholmassa ja sieltä olisi saattanut jopa vaihtokin löytyä, jos olisin jaksanut alkaa etsiä, onhan tuo Muumimaailmakin auki hiihtolomalla. Mutta maksan siis mieluummin pari yötä hotellissa kuin alan organisoida monen ihmisen liikkumista kahteen suuntaan.


Näin pari viikkoa sitten siivoojamme ja kyselin kodin kunnosta jouluvaihtojen jälkeen. Meillähän ei ollut mitään siivousta sovittuna vaan tarkoitus oli jokaisen itse siivota jälkensä. Ihan viimeisinä päivinä sovimme kuitenkin, että hän käy täällä vilkaisemassa paikat ja pesemässä lakanoita. Siivoukseen olikin sitten mennyt tuplasti se aika kuin meillä normaalisti menee. Ilmeisesti täällä ei oltu edes imuroitu koko aikana, lattialla oli kahvitahroja ja muuta sen sellaista. En voi edes palautetta antaa, sillä täällähän oli kaksi väkeä, emmekä voi tietää, kumpi vai molemmatko olivat jättäneet hommansa hoitamatta. No, mitään katastrofia ei ole tapahtunut, mitään ei ole pilalla, mutta tämä oli kyllä ensimmäinen kerta kun näin kävi. Yleensä täällä on ollut niin siistiä, ettei siivoojilla ole ollut oikein mitään tekemistä vaikka siitä olisi sovittukin.

Opetus? Ei enää perättäisiä vaihtoja, joihin ei ole sovittu siivouspalvelun käytöstä välillä. Eikä sellaisia onneksi nyt ole tiedossakaan.

Sveitsiläiset eivät vieläkään ole onnistuneet selvittämään lentojensa kohtaloa. Heille lennot myynyt saksalainen sivusto ei tiedä mitään Turun lentokentän kesätauosta eikä siis ota mitään kantaa asiaan. Kaipa tuokin asia tässä lähiaikoina selviää. Sitä odotellessa tarkkaillaan lentojen hintoja myös Sydneyyn.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tulee minulle tarkistettavaksi ennen julkaisua. Älä siis ihmettele, vaikka tähän menisi muutama päivä. Laitathan kommenttiin (etu)nimesi, jotta tiedän, kuka kirjoitti.