torstai 12. huhtikuuta 2012

Pietariin tai Ranskaan?

Tänään kilahti sähköpostiin kolme lentolippua San Franciscoon! Matkakuume alkaa nousta, vaikka vielä on kaksi kuukautta aikaa lähtöön. Tällä viikolla on sovittu ihan käytännön asioista: mihin jätetään avaimet, miten autonvaihto käytännössä tapahtuu ja mistä saa ruokaa, kun saapuu perille myöhään illalla. Koko talvi on odotettu ja nyt tämä alkaa tuntua todelta.
Tällä viikolla on tullut vaihtokyselyitä Pietarista ja pari Ranskasta. Ne olivat kaikki sellaiseen aikaan, ettei meille sovi. Aina harmittaa lähettää kieltävä vastaus ja yritän muotoilla niitä ystävällisiksi: Valitettavasti meille ei sovi ja onnea etsintään jne. Amerikkalaisilla on vakiona kehua kyselijän kotia: Nina, your house is beautiful, but... Kerran joku jopa kiitti erinomaisesta englannin kielen taidosta. Se tuntui vähän liioittelulta, mutta kyllä niitä kyselyjä tulee aika puutteellisellakin kielitaidolla kirjoitettuina.
Pitäisi aloittaa kaappien siivoaminen, ettei tarvitse koko kesäkuun alkua niitä nuohota. Jos löytyy innokkaita vapaaehtoisia, ilmoittautua voi vaikka heti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tulee minulle tarkistettavaksi ennen julkaisua. Älä siis ihmettele, vaikka tähän menisi muutama päivä. Laitathan kommenttiin (etu)nimesi, jotta tiedän, kuka kirjoitti.